Asayiş
  • 9.6.2014 01:39

Şehir eşkıyaları Ankara'da otobüs yaktı

Yüzleri maskeli göstericiler bir belediye otobüsünü durdurup ateşe verdi. Polis ekipleri, saldırgan gruba müdahale etti.
Olaylar, akşam saatlerinde Mamak’ın Tuzluçayır Mahallesi’nde meydana geldi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayları bahane eden bir grup, Süleyman Ayten Caddesi’nde toplandı. Yüzleri maskeli grup üyeleri, yeni yapılan cemevi inşaatı önünde bekleyen polis ekiplerinin üzerine yürüyerek taş, bilye, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ekipleri, TOMA’lardan sıktıkları tazyikli su ile göstericileri dağıttı. Müdahalenin ardından kaçan grup üyeleri, tekrar Süleyman Ayten Caddesi’nde toplandı.
Göstericiler, cadde üzerinden geçen bir belediye otobüsünü durdurup taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. İçinde yolcu bulunmayan belediye otobüsünün şoförü son anda kaçarak göstericilerin elinden kurtuldu. Polis ekipleri, bunun üzerine göstericilerin üzerine yürüdü. Polisin, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, kaçarak ara sokaklara dağıldı.
Müdahale sırasında, göstericiler çevik kuvvet ekiplerinin üzerine ses bombası attı. Şans eseri, polis ekiplerinden yaralanan olmadı.
Polis ekipleriyle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:21

İLGİLİ HABERLER