Gündem
  • 11.8.2009 20:05

ŞEHİT AİLELERİNDEN KURT AÇILIMI RAHATSIZLIĞI

KONYA'da yapılan kongre ardından AKP İl Başkanlığı'na seçilen Mustafa Çevik ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, parti teşkilatına kutlama nedeniyle gelen çiçeklerin satışından elde edilen 6 bin TL'yi Dernek Başkanı Cafer Çelik’e verdi. Çelik, hükümetin ‘Kürt açılımından' dolayı şehit ailelerinin rahatsız olduğunu söyledi.

AKP İl Başkanı Mustafa Çevik ve yönetim kurulu üyeleri Konya Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Çelik, ziyaret sırasında ‘Kürt Açılımı'nı gündeme getirirken son gelişmelerden rahatsız olduklarını söyledi. Demir, şöyle dedi:
“Bu açılımla ilgili basının bazı kesiminde bölücübaşına af çalışması veya dağdaki teröristleri serbest bırakma adı altında haberler okuyoruz. İnşallah böyle değildir. Bu bizi rahatsız ediyor. Bununla ilerleyen günlerde hükümetimiz vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Biz de bilgilendiğimiz zaman biraz daha rahatlamış olacağız. Bizim kürt vatandaşlarımızın çocukları şehit olmuştur. Onlarda bu vatan ve millet için hiç tereddüt etmeden gözlerini kırpmadan şehit olmuşlardır. Onları da rahmetle anıyoruz.”

Cafer Çelik, geçen hafta Diyarbakır’da, bir derneğin, şehit annesi ile ölen bir teröristin annesini bir araya getirmesini de eleştirdi. Çelik, “Dernek başkanı arkadaşımızı şiddetle kınıyorum. Kendisini yakından tanıyorum. Kendisini de ‘Güneydoğu gazisi' olarak adlediyor. Ama ‘Gazi' olduğuna inanmıyorum. Teröristlerle çatışmış, acı çekmiş kolunu bacağını kaybetmiş olsaydı o garip şehidin anasını alıp, orada teröristin ailesi ile eşarp ve başörtü verdiği olay yaşanmazdı. O da yaptığı işin farkında değil. Dernek başkanlığı bir sorumluluk ister. OHAL Gazileri Derneği Başkanını şiddetle kınıyoruz. Şehit aileleri ve Güneydoğu gazilerine karşı saygısızlık yapmıştır. Kendisi şovmenlik yapmıştır. Bu dernek başkanlığı ona yakışmadı. Acilen o derneği kapatıp gazi ve şehit ailelerinden özür dilemesi lazım. Çünkü yaptığı çok çirkin bir olay” diye konuştu.

AKP İl Başkanı Mustafa Çevik de, hükümetin şehit ailelerine yenilerinin eklenmemesi için gerekli önlemleri aldığını anlatırken, “Sizlerle bereber inşallah bu açılımı sağlamış olacağız. Sizsiz hiç bir şey olmaz. Sizler evlatlarınızı bu vatan için vermiş insanlarsınız. Sizlerle istişare yapılarak bu açılım devam edecek. Ülkemiz için hayırlı olan herşey yapılacaktır” dedi.

Gazetecilerin, şehit ailesi ile teröristin annesinin biraraya getirilmesini değerlendirilmesi istenen Mustafa Çevik, “Bu konulara girmeyelim. Ülkemiz ve birlik beraberlik için hükümetimizin aldığı kararlara benim bir şey söylemem gerekmez” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER