Gündem
  • 31.10.2012 17:05

Şehit ailelerine ücretsiz hizmet

ÇAĞDAŞ YILDIRIM-İSMET ERSOY
ANTALYA (İHA) - Taksi sürücüsü Ruhi Savran, şehit ailelerini ücretsiz taşırken, esnaf Mehmet Alp ise şehit ailelerinin evlerine ihtiyaç halinde kapı, pencere, boya, duşakabin ve fayans hizmeti sunuyor.
Antalya’da iki farklı sektör, şehit ailelerine ücretsiz hizmet veriyor. Konyaaltı Caddesi üzerinde 1994 yılından itibaren taksi sürücüsü olarak çalışan 41 yaşındaki Ruhi Savran, 07 T 0444 plakalı taksinin arka camına beyaz zemin üzerine Türk Bayrağı, Atatürk fotoğrafı ile birlikte 'Vatan sağolsun’, ‘Şehit ailelerine ücretsizdir' yazdırdı. Aracının yan tarafına Atatürk’ün imzasını yerleştiren Savran, herkesi duyarlı olmaya davet etti. Elinden geldiğince şehit ailelerinin gönlünü kazanmak ve onlar için bir şeyler yapmak istediğini belirten Savran, şöyle konuştu: “Şehit ailelerimizi Antalya içerisinde her yere götürüyorum. Mesafeyi asla gözetmiyorum. Birisi arabaya bindiğinde ya da ‘Şehit ailesiyim ben. Seni tebrik ederim’ dediğinde çok mutlu oluyorum. Kimseyi sen şehit ailesi misin? diye sorgulamıyorum. Hiç birinden para almıyorum. Ama bazıları ise fazla para bile vermek istiyor. Kabul etmiyorum Bazı eş dostlar ise bu davranışıma tepki gösteriyor. Ben bu işi reklam için yapmıyorum. Ülkem için yapıyorum. Bu vatan için canını verenlerin ailelerine bu az bile. Ekmek arabamla az da olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum.”

ŞEHİT AİLELERİNE TADİLAT HEDİYESİ
Antalya’da şehit ailelerine bir diğer ücretsiz hizmet sunan ise, 7 ay önce işadamları Mehmet Alp ve Fırat Özen'in ortaklığında kurulan Olbia Yapı Malzemeleri Şirketi. Son zamanlarda artan terör olayları karşısında tepkisini Konyaaltı Caddesi’nde bulunan işyerlerinin camına ‘Bu vatan için canını veren şehitlerimizin ailelerine tüm tadilatlar hediyemizdir’ ile gösteren şirket yetkilileri, amaçlarının reklamdan çok şehit ailelere ulaşmak olduğunu belirtti.

GÖRÜNCE İÇİMİZ SIZLIYOR
Şehitlerin hiçbirinin villada oturmadığını kaydeden şirket ortaklarından Mehmet Alp, şunları söyledi: “Şehit ailelerinin evlerinin hiç biri villa değil. Fakir. Bazılarını görüyoruz içimiz acıyarak. Barakalarda yaşıyorlar.Sosyal sorumluluk projesi olarak böyle bir ücretsiz hizmet yapmak istedik. Sadece Olbia Yapı olarak değil, tedarikçiler, ustalarımız ve çözüm ortaklarımızla bu konuyu görüştük. Bunu bir proje olarak geliştirdik. A’dan Z’ye şehit ailesinin evinde neye ihtiyaç varsa ücretsiz karşılamayı taahhüt ediyoruz. Bunlar kapı, pencere, boya, duşakabin ve fayans olabilir. Biz sadece görünen yüzüyüz. Reklam olarak da bunu yapmıyoruz. Şehit ailelerine daha çabuk ulaşmak için böyle bir yolu denedik.”
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER