Gündem
  • 27.8.2009 00:07

ŞEHİT ANNESİNE KÜRTÇE TERCÜMAN...

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin farklı illerinden Ankara'ya getirilen şehit aileleri ve gazilerin oturduğu masalardaki Cumhurbaşkanı Gül'ün temsilcileri, konukların şikayet ve taleplerini dinleyerek, not aldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün masasındaki konuklardan biri de Gaziantep'ten gelen şehit annesi Sultan Gidiş oldu. İnternet sitesindeki haberde, ''Kürt Kökenli Şehit Annesi Cumhurbaşkanı Gül ile Aynı Masada'' ara başlığının altında şunlar kaydedildi:

''Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin yer aldığı ana masada bulunan Gaziantep'ten gelen şehit annesi Sultan Gidiş'in Türkçe bilmemesi ve ifadelerini orada bulunan ve Kürtçe bilen biri vasıtası ile anlatması, gecenin dikkat çekici ayrıntılarından biriydi. Jandarma er olarak vatani görevini yaparken yola döşenen mayının patlaması sonucu Şırnak'ta şehit olan oğlunun acısını yüreğinde yaşayan şehit annesi ile Cumhurbaşkanı Gül yakından ilgilendi ve taleplerinin yerine getirilmesi için talimat verdi.''

Jandarma er Mehmet Gidiş, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında yola döşenen mayının patlaması sonucu 25 Temmuz 2008'de şehit olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER