Gündem
  • 29.2.2016 17:35

Şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateş sonucu şehit düşen Astsubay Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı. Çıkan çatışmada Kanas ile vurularak ağır yaralanan, kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastane'de hayatını kaybeden Şehit Çalışkan için Polatlı Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Ahmet Gündoğdu, CHP ve MHP Milletvekilleri, Askeri personel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi toplanan yaklaşık bin kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" , "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları attı.

Şehit Astsubay Çalışkan'ın babası Mustafa Çalışkan ve şehidin 3 kardeşi cenazenin başında bekleyerek taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Çalışkan, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına bindirildi. Ardından ise Polatlı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Çalışkan'ın 15 gün önce Sur'da çıkan bir çatışmada yaralandığı ve ardından baba evine izne geldiği kaydedildi. İznin ardından baba Mustafa Çalışkan'ın Şehit Astsubay Çalışkan'dan iznini uzatmasını istediği ancak Çalışkan'ın, "Baba ben vatan haini değilim" dediği ve tekrar Sur'a döndüğü öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER