Asayiş
  • 16.10.2005 00:12

ŞEHİT ASTSUBAYIN CENAZESİNE KATILAN ÜLKÜCÜLER, NAMAZ SIRASINDA KENDİLERİNİ, "SLOGAN ATMAYIN" DİYE UYARAN GÖREVLİYİ PKK'LI SANINCA SİLLE -TOKAT GİRİŞTİLER

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehid düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Erbu Serpan (32), memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Bugün öğleyin Zağnos Paşa Camii'nde askerî tören düzenlenen şehid Başçavuş'un cenazesi sırasında olay çıktı.


Cenaze namazı için safta bekleyen şehidin arkadaşları, duygularına hakim olamayarak terör örgütü aleyhinde slogan atmaya başladı. Tepki sloganları aralıklarla sürerken, birden arbede yaşandı. Cami avlusunda slogan atan grubu, camideki din görevlisinin, konuşması sırasında slogan atmamaları hususunda uyardığı, bunu yanlış anlayan grubun ise kendilerini uyaranlara, PKK sempatizanı üniversiteli gençler olduğu gerekçesiyle saldırdığı belirtildi.
Ortalık bir anda karışırken, bir grup üniversiteli genç tekme tokat dövüldü. Polislerin güçlükle müdahale ettiği olaylar, daha fazla büyümeden önlendi. Polis, her iki tarafın da ülkücü kesimden olduklarını, slogan atılmasıyla ilgili yapılan uyarının yanlış anlaşılması neticesinde yaşanan olayların büyümeden kontrol altına alındığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER