Gündem
  • 21.6.2013 10:27

Şehit eşinden MİT haberine isyan

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 19 Ekim 2011 günü yola döşenen mayının patlatılması sonucu 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan polis memuru Şaban Kılıçaslan’ın eşi İnci Kılıçaslan, bir gazetede Güroymak’taki patlamada MİT’in ihmalinin olduğu, hatta patlatılan bombanın daha önceden MİT’in eline geçtiği ancak muhbirin ortaya çıkmaması için bombanın PKK’ya geri verildiği yönündeki haberlere isyan etti. Kılıçaslan, "Eşim öldü ayrı bir acı, gerçekten bunu kimse anlayamaz anlamasını da beklemiyorum. Ama o yazının çıkması daha da acı. Eşimi tamam bir terör örgütü öldürdü ama yazıyı yazanın da ondan farklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü eşimi öldüren kadar acı verdi bana. Benim devlete güvenmeyip kime güvenmemi istiyor. Polisleri eşimi, PKK değil de MİT’in bombaları öldürdü ne demek? Çok büyük bir laf, çok büyük bir sorun, bunu diyen kişinin ya akli dengesi bozuk, ya da vatana ihanet etmek istiyor. Benim eşim bu vatan için canını vermiş. Ama bir yerde hata yapılmış, hata yapılmasa zaten bomba patlamazdı ki. Bunu idrak edemeyecek kadar zayıf mı bu yazıyı yazan" dedi.

Kılıçaslan, yapılan haberde bombalı saldırıyı MİT’in daha önceden emniyetle paylaşmadığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek şunları kaydetti:

"Eşimin bombalı saldırı olacağından daha önceden haberi vardı. Benim korkmamam için bana söylemiyordu ama ben onun tedirginliğinden hissediyordum. Bir gün evde balkonda karton rüzgardan uçmuş, sabaha kadar uyumamış, böyle duyum almayan bir insan bu kadar tedirgin olur mu?"

"BİZE ÇOK ACI VERDİ"

Yazının özellikle oğlu Furkan’ı çok etkilediğini belirten Kılıçaslan, "Böyle bir yazı çocuğu uçuruma götürür ve bunun suçlusu da yazıyı yazan olur. Neden çünkü devlete MİT’e güveni kalmaz. Benim oğlum MİT’çi olcam diyordu artık ses seda yok. Furkan’ın babasını MİT öldürdü demek ne demek. Bu yazılmaz. Birileri için ya da bizi düşünerek yazıyorsa biraz daha düşünsün. Çünkü bize çok acı verdi. Ben devletime, MİT’e güveniyorum, vatanımı korumak içinde elimden geleni yaparım, Emre Uslu’da hiçbir şey yapmasın" diye konuştu.

Kılıçaslan MİT’e karşı dava açmayı düşünmediğini ifade ederek, "Ama bu haberi yapan gezeteye dava açmayı düşünüyorum. Çünkü benim canımı çok acıttılar. Benim 3 yetimle dul bir kadın olarak devlete ve MİT’e güvenmem lazım" şeklinde konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:15

İLGİLİ HABERLER