Gündem
  • 14.5.2013 16:53

"Şehit yakınlarına yeni paket" Bakanlar Kurulu'nda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Dünya çiftçiler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğinde gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalarda yaşamını yitiren vatandaşların şehit sayılıp sayılmayacağına ilişkin sorularını yanıtladı.

Şahin, şehit yakınları ile gaziler için hazırlanan paketin bir yıl önce çıkarıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi biz ikinci paketimizin çalışmasını tamamladık. Sayın başbakanımız 3 hafta önce grup toplantısında bu paketi de açıkladı. Sivil vatandaşlarımızın daha güçlü destekleneceği bir paket. Paket içerisinde maaş ve istihdam hakkı beraberinde geliyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Geçen hafta sayın başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine paketle ilgiyi bilgiyi verdik. Şu anda imzaya açıldı. İnşallah, imza tamamlandıktan sonra parlamento yaz taliline girmeden önce bu paketi çıkarmış olacağız. İlk tespitlerimize göre 4 bin 506 şehit yakınımız ve 796 gazimiz bundan istifade edecek."

Bir gazetecinin Uludere'de yaşamlarını kaybedenlerin de bu kapsamda yer alıp almayacağına ilişkin sorusunu, Bakan Şahin, "Hepsi içerisinde" diye cevaplandırdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER