Gündem
  • 17.10.2008 17:02

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

ANKARA -  Şehit Komando Er Ferdi Sefa Kılıç için İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'ndeki törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler katıldı.
     Törende, Ege Ordusu eski Komutanı Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Hava Eğitim Merkez Komutanı Korgeneral Ziya Güler, İstihkam Okul Komutanı Tümgeneral Ümit Dündar, Ulaştırma Okul Komutanı Tümgeneral İhsan Balabanlı, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.
     Bu arada cenaze namazı öncesi verilen cuma hutbesinde, terör konusu ele alındı. Hutbede, terörün dış kaynaklı güçler tarafından bu coğrafyada oynanmak istenen haince bir oyun olduğu, ama ülkeyi yönetenlerin buna asla izin vermeyeceği belirtilerek, kangren haline gelmiş terörün sonlandırılması ve bu acıların bitmesi istendi.
     Şehit er için kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. Şehidin naaşının askeri tören için cami dışına çıkarılışı sırasında bir grup vatandaş, terör örgütünü ve ABD'yi lanetleyen sloganlar attı. Törene katılan çok sayıda askeri personel, cami çıkışı sırasında vatandaşlarca alkışlarla karşılandı.
     Şehit erin cenazesi, düzenlenen bu törenin ardından Kadıfekale Şehitliği'nde toprağa verildi.
     Şehit olan Komando Er Umut Çiftçi'nin cenazesi de, Diyarbakır'da düzenlenen törenle toprağa verildi.
     Şehit Uzman Onbaşı Ferhat Erdin (26) için de Amasya'da tören düzenlendi.
     Törenin ardından Erdin'in cenazesi Karaköprü Köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER