Gündem
  • 29.4.2013 12:56

Şehitlerimizin ruhunu incitecek hiçbir şey yapmadık

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de il ve ilçe başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, ''Türkiye için artık son derece kritik, son derece önemli bir evreye girmiş durumdayız'' ifadelerini kullanarak, ''Öncelikle, 2014 yılı, Türkiye için kritik sonuçların alınacağı seçim yılı olacak. İlk olarak, mart ayında inşallah mahalli seçimler gerçekleşecek. Yıl ortasında, Anayasamıza göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerekiyor. Yine bu süreçte, yeni Anayasa çalışmalarının inşallah tamamlanmasıyla, bir halkoylaması da gündeme gelebilecek" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü bir çınara dönüştü

Türkiye Cumhuriyeti, özellikle son dönemde gerçekleştirdiğimiz reformlarla bugün her zamankinden çok daha güçlü bir çınara dönüşmüştür'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''AK Parti, cumhuriyet çınarının, gövdesi ile kökleri, gövdesi ile dalları, yaprakları arasındaki irtibatı güçlendirmiş, tıkanan kanalları açmış, yani devlet ile tarihi, devlet ile milleti yeniden buluşturmuş, yeniden kucaklaştırmıştır" dedi.

Taksim'deki kışla

Başbakan Erdoğan, "Denizin dibinden 3-5 tane çanak çömlek bulunmuş, çatal kaşık bulunmuş, bunları koruyorsun ama Taksim Meydanı'ndaki devasa kışla, gayet güzel mimari estetiği hepsi güzel ve bunu korumuyorsun. Bu, ideoloji değil de nedir?" diye konuştu.

10 yıllık sürede millet hep kazandı

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"10 yıldır birileri, Türkiye'nin bölündüğünü, bölüneceğini, parçalandığını, parçalanacağını, Cumhuriyetin temellerinin sarsıldığını, sarsılacağını adeta bir papağan gibi sürekli dile getiriyorlar. Onlar ne dediyse tersi oldu. Onlar neden korktularsa tam tersi gerçekleşti. Onlar her zaman ama her zaman kaybetti. Bu 10 yılı aşkın süre içinde millet her zaman kazandı."

Aynı cephe AK Parti'nin karşısına dikildi

Çözüm sürecinde, aynı bloğun, aynı cepheni, birkaç eksiğiyle, fazlasıyla, yine tespih taneleri gibi AK Parti'nin karşısına dizildiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, dikkatinizi çekiyorum, İşçi Partisi'nin önderliğinde, yeniden kucaklaştılar. Dün lakabı 'çoban' olanlar, şimdi İşçi Partisi'nin koyunu oldular. Güya ulusalcı CHP, İşçi Partisi'nin piyonu oldu. Güya milliyetçi MHP, İşçi Partisi'nin yedeği haline geldi" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Sıkılmadan, 'Gönder beni Yüce Divan'a diye meydan okuyor. Yüce Divan seni kabul eder mi etmez mi bilmiyorum. Olur ya zaman aşımına girdi, girmedi. Bunlardan istifade etme yoluna da gidebilir. Böyle şeyler de var. Durmadan meydan okuyor, kendine göre. Fakat ben, milletin hafıza kayıtlarına girsin diye şu anda arkadaşlarıma dedim ki 'bütün hazırlıkları getirin' bunları açıklayacağız ve teşkilatım olarak sizlere göndereceğimiz belgeleri sizler halkımıza anlatacaksınız. Bunların kirli yüzlerini görsünler" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"MHP'nin, terör örgütüne akıldanelik yapan İşçi Partisi'yle nasıl kucak kucağa olduğunu benim MHP'li kardeşlerim çok net olarak görüyorlar. Şu anda şehirlerde, bir avuç çapulcunun, Akil İnsanlar Heyeti'ne karşı gerçekleştirdiği eylemleri, İşçi Partisi ile bir avuç sözde MHP'linin yan yana yaptığını benim milletim de MHP'ye gönül vermiş kardeşim de görüyor."

Terör bitmesin diye çırpınıyorlar

Başbakan Erdoğan, "CHP'si, MHP'si, İşçi Partisi, Komünist Partisi, Emekli Siyasetçisi, can havliyle, terör bitmesin diye çırpınıyorlar" diyerek, "Kolay değil... On yıllardır kurdukları tezgah alt üst oluyor. Ekmek teknelerini kaybediyorlar. Ellerinde, milleti korkutacak, sindirecek, hizaya getirecek, siyaseti dizayn edecek hiçbir malzeme kalmıyor. Çok açık söylüyorum... İnanın, bunlar farz-ı muhal iktidara gelseler, Kandil'e davetiye gönderir, Türkiye'den çıkacak teröristleri mağaralarına geri buyur ederler. Çünkü terör yoksa, bunlar ayakta duramaz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşçi Partisi'nin şu anda Silivri'deki lideri, 1990'lı yıllarda Beka Vadisi'ne gitti, terör örgütü liderleriyle sarmaş dolaş fotoğraflar çektirdi. MHP, CHP, İşçi Partisi, ortak eylemlerinde bir zahmet o fotoğrafları da kullansınlar da kimin ne olduğunu millet daha iyi görsün" dedi.

Taviz verme ve pazarlık asla sözkonusu değil

Başbakan Erdoğan, "Bir kez daha açık açık ifade ediyorum… Çözüm sürecinde, Türkiye’nin başını öne eğecek hiçbir girişimin içinde değiliz. Çözüm sürecinde, şehitlerimizin ruhunu incitecek, şehit ailelerini rencide edecek hiçbir girişimin içinde değiliz. Müzakere, taviz verme, pazarlık asla ve asla sözkonusu değildir'' ifadelerin kullanarak, şöyle devam etti:

"Anamuhalefetin, yavru muhalefetin genel başkanlarına sesleniyorum. Varsa bu düşüncede olanlar olabilir. Bizi İmralı'yla pazarlık sürecindeymiş gibi gösterenlere sesleniyorum. Biz bugüne kadar kimseyi, bu ülkenin, bu milletin menfaatlerini pazarlık konusu yapacak kadar, düşmedik alçalmadık, asla da alçalmayız."

30 büyükşehir belediyesini almalıyız

AK Parti'nin gelecek seçimlerde oyları silip süpürüp, Türkiye'yi çok farklı ufka hazırlayacağını söyleyen Erdoğan, "30 büyükşehir belediyesini almamız gerekir. Bu konuda kararlıyız, kahir ekseriyetiyle alacağız" ifadesini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER