Gündem
  • 29.2.2020 22:00

Şehitlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'na can alıcı soru!

AK Partili eski Milletvekili Metin Külünk, şehitler üzerinden siyasi propaganda yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ortada erken seçim olmadığı halde "İktidara geleceğiz" şeklindeki sözlerini hatırlatarak kritik bir soru yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İstanbul’da yaptığı değerlendirmelere kendince tepki göstererek siyasi zihniyetini gözler önüne seren skandal bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Söz veriyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak.” dedi. CHP liderinin bu açıklaması kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Esed ve terör örgütlerinin Türkiye’yi yıldıramayacağını söylerken ekonomideki iyileşemelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Gündem dışı konuştu” eleştirisi yapanların, şehitleri siyasi propaganda aracı olarak kullanması vatandaşlar tarafından eleştirildi.

CHP liderinin geçtiğimiz günlerde, ortada henüz erken seçim dahi yokken sürekli, “Biz yakında iktidara geleceğiz” şeklinde sözler söylemesini hatırlatan AK Partili eski Milletvekili Metin Külünk, Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken bir soru yöneltti. Twitter hesabından paylaşım yapan Külünk, Kılıçdaroğlu’nun saldırıdan haberi olup olmadığını sordu.

Külünk, “Bir kaç gün önce, ortada seçim yokken, ‘Bu yıl biz iktidar olacağız’ dediniz. Askerimize yapılan bu saldırıdan haberiniz var mıydı yok muydu. Hangi güç sizi konuşturdu o gün?” ifadelerini kullandı.

Metin Külünk şunları yazdı:

Devletimizin içine sızdırılmış ve halen kendilerini sakladıklarını zanneden kripto FETÖ/PKK/Pentagon unsurlarının (özellikle NATO’culuktan başka bir şey bilmeyen) hükümetimizi düşürmek, RAND raporunun gereğini yapmak için Türkiye’yi Atlantik ötesine teslim etmeye razı, CHP ve  trenden inenlere bilgi akışı sağladıkları yönündeki sokakta konuşulanlar doğru mu? Daha şehitlerimizin tabutları omuzlarda iken, fırsatçılık yapıp Türkiye’ye ‘Suriye’deki PKK ile görüşülmeli’ diyenler kimden cesaret alıyorlar? Rand raporu için sıraya girenlere dikkat.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun RAND raporunun ardından, seçim olmadığı halde, “Yakında iktidar olacağız” şeklindeki sözleri büyük tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri henüz hafızalarda tazeliğini korurken, bugün şehitlerimiz üzerinden “İktidara geleceğimiz zaman şehit olmayacak” şeklindeki propagandası da eleştirilere neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun şehit haberlerini öğrendiği o an

CHP Lideri, İdlib'den gelen şehit haberlerini Hatay'dan gelen telefonla öğrendi ve büyük üzüntü yaşadı.

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerinin hedef alınması ve 33 vatan evladının şehit düşmesi Türkiye'yi yasa boğdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, acı haberi ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan aldı.

"BÖYLE OLACAĞINI BİLMİYORLAR MIYDI"

Kılıçdaroğlu, şehit sayısının 20'ye yakın olduğunu öğrenince eliyle yüzünü kapattı ve "Vah... Vah... Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüm. Askerimizin Suriye'de ne işi vardı? Böyle olacağını bilmiyorlar mıydı?" diye söylendi.

Konuyla ilgili detayları, o gece Kemal Kılıçdaroğlu'nu canlı yayında konuk eden Saygı Öztürk yazdı.

 

Güncellenme Tarihi : 29.2.2020 22:40

İLGİLİ HABERLER