Dünya
  • 16.8.2009 10:57

ŞEHRİ AYILAR BASTI!...

Kanada’nın Alberta eyaletinde şehre inen 12 ayı, halkın güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle görevliler tarafından öldürüldü. Ayıların öldürülmesi, hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırdı.
Yiyecek için eyaletin kuzeydoğusundaki çöp toplama merkezlerine dadanan vahşi kara ayıların arazide kampları olan petrol işçileri ve çiftçilere saldırmaya başlaması, Doğal Hayatı Koruma görevlilerini harekete geçirdi. Alberta eyalet yönetimi sözcüsü Darcy Whiteside, “Görevlilerimiz, gelen şikayetler üzerine bölgede hem inceleme yaptı, hem de tehlikeye maruz kalanlarla konuştu. Çok hoş olmasa da geçen hafta 12 kara ayı görevlilerimiz tarafından halkın güvenliği nedeniyle öldürüldü” dedi.
“Voice for Animals” isimli hayvan hakları savunucusu grup adına açıklama yapan Tove Reece ise “Hayvanlar, çöplüğe gelip karınlarını doyuruyorlar ve orada da duruyorlardı. Öldürmekten başka çözüm bulmak mümkünken, sorun en acımasız şekliyle çözülmek isteniyor. Bu, inanılmaz bir vahşettir” dedi. Vahşi ayılar, geçen hafta Alberta-British Colombia sınırındaki bir tatil köyünde 31 yaşındaki bir bisiklet sporcusunu pençeleyerek öldürmüşlerdi. Aynı bölgede iki hafta önce de parkta yürüyüş yapan 23 yaşındaki bir genç, bacaklarını ısıran kara ayının elinden ölü numarası yaparak kurtulmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER