Kanada’nın Alberta eyaletinde şehre inen 12 ayı, halkın güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle görevliler tarafından öldürüldü. Ayıların öldürülmesi, hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırdı.
Yiyecek için eyaletin kuzeydoğusundaki çöp toplama merkezlerine dadanan vahşi kara ayıların arazide kampları olan petrol işçileri ve çiftçilere saldırmaya başlaması, Doğal Hayatı Koruma görevlilerini harekete geçirdi. Alberta eyalet yönetimi sözcüsü Darcy Whiteside, “Görevlilerimiz, gelen şikayetler üzerine bölgede hem inceleme yaptı, hem de tehlikeye maruz kalanlarla konuştu. Çok hoş olmasa da geçen hafta 12 kara ayı görevlilerimiz tarafından halkın güvenliği nedeniyle öldürüldü” dedi.
“Voice for Animals” isimli hayvan hakları savunucusu grup adına açıklama yapan Tove Reece ise “Hayvanlar, çöplüğe gelip karınlarını doyuruyorlar ve orada da duruyorlardı. Öldürmekten başka çözüm bulmak mümkünken, sorun en acımasız şekliyle çözülmek isteniyor. Bu, inanılmaz bir vahşettir” dedi. Vahşi ayılar, geçen hafta Alberta-British Colombia sınırındaki bir tatil köyünde 31 yaşındaki bir bisiklet sporcusunu pençeleyerek öldürmüşlerdi. Aynı bölgede iki hafta önce de parkta yürüyüş yapan 23 yaşındaki bir genç, bacaklarını ısıran kara ayının elinden ölü numarası yaparak kurtulmuştu.
ŞEHRİ AYILAR BASTI!...

Hızlı Özet
“Kanada’nın Alberta eyaletinde şehre inen 12 ayı, halkın güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle görevliler tarafından öldürüldü.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünyanın en büyük şii mezarlığından görüntüler
Irak'ın güneyindeki Şii kutsal şehri Necef'te bulunan Vadi el-Selam mezarlığı, ailelerin IŞİD kurbanlarını defnetmesiyle normalden iki kat daha hızlı genişliyor.

ABD'den İsrail'e yönelik yaptırımlara yeşil ışık
ABD merkezli Axios'un iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Trump, İngiltere Başbakanı Andy Burnham ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Londra'nın İsrail yerleşimlerine yönelik yaptırım kararına itiraz etmedi.

Zelenskiy Moldova’da İHA saldırısında ölümden döndü
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin uçağının dün Moldova’dan kalkış yaptığı sırada neredeyse bir İHA tarafından vurulmaktan kıl payı kurtulduğunu ifade etti.

İran F-35'lerin bulunduğu üsse ağır hasar verildi
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD'nin İran ham petrol tankerlerine yönelik saldırılarına misilleme olarak Ürdün'deki Al Azraq Üssü'nde konuşlu ABD güçlerine çok sayıda balistik füze ile operasyon düzenlendiğini duyurdu.