Şeker ve yağda stokçuluk var

2 dk okuma
Şeker ve yağda stokçuluk var

Hızlı Özet

Vatandaşlar son günlerde marketlerde sık sık, 'Sıvı yağ ve şeker yok' sözleri ile karşılaşıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar esnaftan şikayetçi. Ancak esnaf ise durumun üretici fabrikaların stokçuluk yapmasından kaynaklandığını ifade ediyor.






Dolar kuru bahanesi ile sıvı yağ ve şeker stokçuluğu! Fabrikalardan yeni oyun...



Dolar kurundaki hareketlilik sonrası stokçular yeniden hortladı. Küp şeker ve sıvı yağ fabrikalar piyasaya ürün vermeyi kesti. Nedeni ise zamlı tarifeye geçerek fiyatları artırmak. Esnaf ve vatandaşlar duruma tepkili. Esnaf, fabrika depolarının ve stok durumlarının denetlenmesini istiyor.



Döviz kurundaki hareketlilik sonrası stokçular yeniden harekete geçti. Piyasadaki birçok markette küp şeker, ve sıvı yağ bulunmuyor. Esnaf durumun sevkiyat yapan firmalardan kaynaklandığını, kendilerine ürün verilmediğini belirtiyor. Firmalar ürün göndermeyerek fiyatları artırmak ve zamlı tarifeden satış yapmak istiyor. A Haber'e konuşan bir market işletmecisi firmaları arayarak şeker ve yağ talebinde bulunurken olumsuz yanıt aldı. Kayda geçen konuşmada gerekçe ise zam olarak gösterildi. Esnaf denetimlerin artmasını istiyor.



ŞEKER VE SIVI YAĞDA STOKÇULUK!



Vatandaşlar son günlerde marketlerde sık sık, 'Sıvı yağ ve şeker yok' sözleri ile karşılaşıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar esnaftan şikayetçi. Ancak esnaf ise durumun üretici fabrikaların stokçuluk yapmasından kaynaklandığını ifade ediyor.



DOLAR KURUNDAKİ HAREKETLİLİĞİ FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR



Son günlerde kurda yaşanan hareketlenmeyi fırsata çevirmek isteyen fabrikalar piyasaya sıvı yağ ve şeker vermiyor. Ürünlerin tükenmesi ile talebi artıran firmalar zamlı tarifelerle ürünleri tekrar sahaya sürmeyi hedefliyor.



"YENİ FİYATLAR BELİRLENMEDİ"



A Haber yayınında mal aldığı yetkiliyi arayan esnafa verilen yanıtlar dikkat çekti. Şeker ve sıvı yağda yeni fiyatların belirlenmediğini ifade eden sevkiyatçılar, piyasaya ürünlerin yeni fiyatlarının belirlenmesi sonrası verileceğini söyledi. Açıklamalardan üretimde bir sorun olmadığı ancak stok yaparak fiyatların yükseltilmeye çalışıldığı anlaşılıyor.



ESNAF VE VATANDAŞ DENETİMLERİN ARTMASINI İSTİYOR



Esnaf ve vatandaş fabrikaların sıvı yağ ve şekerdeki stokçuluğuna karşı devletin denetimlerinin artırılmasını istiyor. Fabrikaların depolarındaki ürünlerin tespit edilmesi ve sahaya ürün gönderiminin hızlandırılması isteniyor.




Bu haber 965 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında yeni operasyon: 14 gözaltı.. 28 yaşında süper yat ve 3 milyar lira
Gündem

Fon soruşturmasında yeni operasyon: 14 gözaltı.. 28 yaşında süper yat ve 3 milyar lira

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen manipülatif işlemlerin ortaya çıkarılması, mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve adaletin tecelli etmesi amacıyla yürütülen soruşturmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Habervitrini13114 Görüntüleme
MasterChef Eray Aksungur siyasete katıldı.. İşte sürpriz parti
Gündem

MasterChef Eray Aksungur siyasete katıldı.. İşte sürpriz parti

MasterChef Türkiye ile adını duyuran şef Eray Aksungur, Anahtar Parti’ye katıldı. Aksungur’un parti rozetini Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu taktı.

Habervitrini14880 Görüntüleme
Özgür Özel ve İmamoğlu darbe.. Beyoğlu Belediye Başkanı tarafını seçti
Gündem

Özgür Özel ve İmamoğlu darbe.. Beyoğlu Belediye Başkanı tarafını seçti

İBB Davasında 11 aylık tutukluluk sürecinin ardından tahliye olan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tarafını seçti. Güney, YENİ Parti'ye katılmayacağını ve CHP'de kalacağını açıklarken, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Habervitrini12412 Görüntüleme
Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu
Gündem
#Lise Önü Saldırı#Manisa Turgutlu#Silahlı Olay

Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 8 kişi etkilendi. Olayın ardından yakalanan ve gözaltına alınan şüpheliyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12012 Görüntüleme