Ekonomi
  • 29.7.2009 00:00

ŞEKERBANK'TAN İTSO ÜYELERİNE "YALITIM" KREDİSİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Şekerbank arasında İTSO üyelerinin yalıtım ve enerji tasarrufu konusunda yararlanabileceği kredi anlaşması imzalandı.
Konut ve iş yerlerinde enerji tasarrufunu arttırmak amacıyla verilecek kredi, ferdi ve ticari olmak üzere iki farklı şekilde uygulanacak. İTSO Başkanı Metin Anıl, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji konusunda büyük ölçüde dışa bağımlı bir ülke olduğuna işaret ederek, "Dışa bağımlı olduğumuz enerjiyi tasarruf etmek için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Şekerbank, Dünya Bankası destekli EKO kredi ile konut ve işyerlerinde tasarruf yapmak için yatırıma ihtiyacı olanlara düşük faizli ve uygun ödeme şartlarında iki ayrı seçenek sunuyor. İTSO üyeleri için daha özel şartları bulunan bu anlaşmayı imzalamaktan büyük keyif alıyorum" dedi.
Günümüzde elektronik cihazların daha az enerji tüketen modellerinin çıktığını ve konutlar ile iş yerlerinde enerji tasarrufu için yalıtım uygulamalarının arttığını belirten Metin Anıl, "İmzaladığımız bu anlaşma ile dönüşüm yaparak aile ve iş yeri bütçesinin yanı sıra ülkenin kaynaklarına sahip çıkmak isteyenlere özel imkanlar sağlanıyor" diye konuştu.
Şekerbank Bursa Bölge Müdürü Bekir Demirbel, İTSO üyelerine özel hazırladıkları birinci uygulamanın 4 aya kadar ödemiz ve 3 ay taksitli olmak üzere iki ödeme seçeneği olduğunu belirtti. Demirbel, bu krediden konutların pencere ve çatı yalıtımları, mantolama, güneş enerjisi dönüşümü ve doğalgaz dönüşümü yapmak isteyenler ile A sınıfı enerji tüketen elektronik cihazları satın almak isteyenlerin yararlanabileceğin söyledi.
Demirbel, yine İTSO üyelerine özel olarak hazırladıkları "eKO kredi ticari"nin de 8 yıla varan vade ve 2 yıla kadar geri ödemesiz seçenekleri bulunduğunu, binalarda enerji verimliliği, yenilebilir enerji ve atık yönetimi kredisi olmak üzere çeşitlendirdiklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER