Dünya
  • 15.6.2007 17:09

SEKS SKANDALI YÜZÜNDEN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen (VW) şirketinde işçi temsilcileri başkanı olarak görev yapan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi üyesi Günter Lenz, şirket içinde ortaya çıkarılan seks ve rüşvet skandalıyla ilgili olarak milletvekilliği görevinden istifa etti.
      Şirket tarafından masrafları karşılanan seks partilerine katılmakla suçlanan Lenz, şirketteki görevlerini de, soruşturma sonuçlanıncaya kadar geçici bir süre bıraktığını açıkladı.
      Lenz’i uzun bir süre destekleyen SPD’nin Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Wolfgang Jüttner, yaptığı açıklamada, eyalette 7 ay sonra meclis seçimleri yapılacağını hatırlatarak, partiye zarar vermemesi için Lenz’ten istifasını istediğini bildirdi.
      Aynı şekilde şirket tarafından masrafları karşılanan seks partilerine katıldığını itiraf eden ve VW şirketinde işçi temsilcisi olarak görev yapan eski SPD Federal Meclis (Bundestag) üyesi Hans-Jürgen Uhl, dün mahkeme tarafından 39 bin 200 Avro para cezasına çarptırılmıştı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:15

İLGİLİ HABERLER