Gündem
  • 11.6.2014 12:45

Sel, bu fotoğrafı tartışılır yaptı

ADANA'da geçen hafta sel felaketine neden olan şiddetli yağmur, kentteki altyapı yatırımlarını tartışılır hale getirdi.

Merkez Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, sağanak yağmurun ardından altyapının çökmesini, yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kalmasını, çok sayıda aracın sürüklenip hasar görmesini, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. Çetin, 20 yıl önce Fatih Mahallesi'ne döşenen ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın makam otomobilini içine sokup, fotoğraf çektirdiği 9 metre çapındaki dev kanalizasyon şebekesinin gerçekte var olup, olmadığını da sorguladı.

SADECE POZ MU VERİLDİ?

Adana'da dere yataklarının imara açılmasının faturasını vatandaşın ödediğini vurgulayan Başkan Çetin, "Son sel felaketinde Adana gerçeğiyle yüzleşmiş olduk. İlçemizdeki Öğretmenler Bulvarı, Doktor Sadık Ahmet Bulvarı, Türkmenbaşı Bulvarı, Zahit Akdağ Bulvarı, Barış Manço Bulvarı, Kasım Ener Bulvarı, PTT Caddesi sular altında kaldı. Dere yataklarına imar verildiği ortaya çıktı. Hatırlayınız, zamanında kocaman boruların içinde arabalarla pozlar verildi. Ben buraların kazılmasını istiyorum. O borular yerinde duruyor mu, yoksa fotoğraf çekildikten sonra üzeri öylece kapatılmış mı? Bu anlaşılsın istiyorum" dedi.

ALDIRMAZ: KANAL BAĞLANTILARINI BEN YAPTIM

Uzun yıllar Aytaç Durak'ın başdanışmanı olan ve 4 yıl boyunca Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Zihni Aldırmaz ise tartışma konusu dev kanalizasyon borusunun yıllarca boş kaldığını öne sürüp, kanal bağlantılarının kendi döneminde yapıldığını söyledi. Zihni Aldırmaz, "İçinden araba geçen kanalizasyonu ASKİ ekipleri kazdı. Kanal bağlantıları yapılmadığı için içi boştu. Bizim dönemimizde kanal bağlantıları yapılıp, çalışır hale geldi" diye konuştu.

DURAK: YAPILDIĞI GÜNDEN BERİ ÇALIŞIYOR

Adana'da 5 dönem belediye başkanlığı yapan ve şiddetli yağışı alt yapının çekmemesi nedeniyle eleştirilen Aytaç Durak da poz verdiği kollektörün 4.5 kilometre uzunluğunda ve kuzey mahallelerdeki yağmur sularını içine aldığını, inşa edildiği günden buna yana çalıştığını savundu. Belediye Başkanlığı'nın ikinci döneminde söz konusu kanalizasyon borusunun yapıldığını, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri süren Durak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Benden önceki Başkan Selahattin Çolak, Fatih Mahallesi'nde içme suyu için 17 adet sondaj kuyusu açmıştı. Orada drenaj kanalı vardı ve pislik içinde sivrisinek yuvasıydı. Biz 9 metre çapında 4,5 kilometre uzunluğunda kollektör döşedik. O kanal yapıldığı günden beri çalışıyor. Son sel felaketinin yaşanmasının ana nedeni 4 yıl boyunca rögarların temizliğine dikkat edilmemesidir. Birçok rögarın üzerinin asfaltla kapatılmasıdır. Büyük maliyetlerle yapılan böyle yatırım çalışır hale gelmeden bırakılır mı hiç?"
Bünyamin YIL/ADANA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER