Ekonomi
  • 11.9.2009 04:36

SEL MAĞDURU FİRMAYA KREDİ...

Ayrıca oda aidatları yeniden yapılandırılacak...İstanbul Ticaret Odası (İTO), selin vurduğu işadamlarına yardım elini uzattı.

İTO, kendi kaynaklarından 20 milyon lirayı düşük faizle ve Halkbank aracılığıyla sel mağduru firmalara kullandıracak. Firmaların İTO aidatları da yeniden yapılandırılacak.

ANLAYIŞLI OLUN

Ayrıca Kredi Garanti Fonu gibi fonların firmalar için devreye sokulması istendi. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydetti. Yalçıntaş, sel mağduru şirketlerle iş yapan firmaların anlayışlı davranmalarını istedi. Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan İSO Başkanı Tanıl Küçük ise, felaketin tek sorumlusunun belediyeler olmadığını söyledi.

“Bu konularda sivil toplum kuruluşları da vatandaşlar da üzerine düşeni yapmalıydı. İşin ekonomik boyutu önemli ama asıl önemli olan kayıplarımızdır” diyen Küçük, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir’e ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini ve gerekeni yapacaklarını belirtti. Bu arada, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Hulusi Taşkıran, sel sonrası sigortacılık hasarının 150 milyon lira olacağını bildirdi. Taşkıran, ticari zararın 250 milyon lirayı bulabileceğini kaydetti.

İHRACATÇI DA SIKINTIDA

Öte yandan, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sel felaketinin bölgedeki tekstil ve hazırgiyim ihracatçısını vurduğunu kaydetti. Tanrıverdi, Halkalı Gümrüğü’ndeki aksamalardan dolayı 125-150 milyon dolarlık ihracatın riske girdiğini bildirdi.

HATTAKi SORUN ÇOK BÜYÜKTÜ

Vodafone Türkiye’nin İkitelli Basın Ekpres Yolu üzerinde bulunan veri santralinin yağış nedeniyle önceki gün kullanılamaz hale gelmesi sonrası başlatılan çalışmalar dün öğlen saatlerinde tamamlandı. Vodafone’dan yapılan açıklamada, “Bu, Vodafone grup bünyesinde bugüne kadar doğal afetler nedeniyle yaşanan en büyük sorun. Ancak dün itibariyle sorun çözüldü ve iletişim başladı” denildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER