Yaşam
  • 30.4.2007 11:11

SEL SİLOPİ'Yİ İKİNCİ KEZ VURDU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2 çocuğun boğularak can verdiği sel felaketinin yaraları daha tam anlamıyla sarılmadan, 2. bir sel felaketi daha yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle 1 kişi yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybederken, bazı vatandaşlar ise yaralandı. Selden dolayı yüzlerce ev ve iş yeri de sular altında kaldı.


Silopi ilçesinde dün yaklaşık 2 saat boyunca aralıksız süren şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Sağanak yağış nedeniyle yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sel baskınları nedeniyle birçok köprü sular altında kalırken, bazı vatandaşlar sel sularının durması için Kur'an-ı Kerim okudu. Silopi Belediyesi'nde kriz masası oluşturuldu. Akşam saatlerinde yağmurun şiddetini artırması nedeniyle İpekyolu'nda geçişler geçici bir süreliğine tek şeritten sağlandı. Şehir merkezindeki trafikte ise zaman zaman tıkanmalar yaşandı.


Sel baskınının ardından Kaymakam H. Mehmet Kara, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ve Terörle Mücadele Büro Amiri Murat Bingöl, evleri su altında kalan vatandaşları ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Kaymakam Kara, mahalle muhtarlarına talimat vererek, selden zarar gören vatandaşların tespit edilmesini istedi. Terörle mücadele ve karakol ekipleri, muhtemel bir olay için zırhlı araçlarıyla sel felaketinin olduğu yerlerde hazır bulundu.
Öte yandan sel, can kayıplarına ve yaralanmalara da neden oldu. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Düzalan mezrasında Cane Güldar (30) adlı bir bayan yıldırım düşmesi sonucu yaralandı.

Güldar, askerler tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Talihsiz kadının ölüm haberini alan ailesi, hastanede baygınlık geçirdi. Olayı haber alan Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, hastaneye gelerek Güldal Ailesi'ne başsağlığı diledi.


İlçe merkezinde de bazı vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, Silopi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Bu arada, Karşıyayaka Mahallesi'ndeki evlerden birinde mahsur kalan 2 yaşlı ve bedensel engelli vatandaş, emniyet ekiplerinin uzun uğraşları sonunda güçlükle evlerinden çıkarılarak Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri yapılan yaşlı karıkoca, emniyet ekipleri tarafından yakınlarına teslim edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER