Asayiş
  • 30.6.2016 14:53

Selahattin Demirtaş ifadeye çağrıldı

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Eş Başkanı Demirtaş'a savcılıktan davet gitti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'de açılan bir soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermeye çağrıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş ifadeye çağrıldı.

Çağrının Mersin'de açılan bir dava nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldığı belirtildi. Demirtaş, daha önce yaptığı açıklamada ifade vermeye gitmeyeceklerini belirtmişti.

Daha önce de HDP'nin Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrılmıştı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Mersin’de açılan bir soruşturma kapsamında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yasasının yürürlüğe girmesinin ardından talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeye çağrıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeye çağrıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliği sonrası fezleke dosyalarının savcılıklara ulaşmasının ardından Demirtaş’a, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi tebliğ edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Demirtaş’a soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi için bildirimde bulundu.

Demirtaş’ın ifadeye çağrıldığı fezlekenin konusu Mersin’de 27 Şubat Cumartesi günü partisinin Akdeniz ilçe örgütü tarafından organize edilen etkinlikte yaptığı konuşmalarda oluşuyor.

Konuşmasında bölge kentlerindeki abluka ve yıkımlara tepki gösteren Demirtaş’ın Cizre’deki yaşanılanlara ilişkin olarak kullandığı ifadeler “devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçu kapsamında değerlendirilerek, soruşturma açıldı.

Taşdemir ve Bedran Öztürk de çağrıldı

Demirtaş’ın yanı sıra HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından dün ifadeye çağrıldıkları belirtildi.

Ağrı’daki bir soruşturma dosyası kapsamında Taşdemir ve Öztürk’e talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade vermesi istendi.

Vekillerden 10 gün içerisinde ifadeye gelmeleri istendi.

3 vekil çağrılmıştı

Geçtiğimiz hafta içerisinde de HDP’li milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan ve Ayhan Bilgen de telefonla ifadeye çağrılmıştı. Ancak HDP’liler ifade vermeye gitmedi.

Ortak savunma

HDP, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ortak bir savunma yayınlamıştı.

Tüm milletvekilleri bu ortak savunmayla bu değişikliğin demokratik siyaseti tasfiye etmeye dönük olduğunu belirterek, “Sizden hiç bir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir” diyecek.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER