Gündem
  • 29.4.2015 23:41

Selahattin Demirtaş’tan vicdan-ı ret önerisi

Demirtaş, ziyarette eşiyle tanışma hikayesini esprili bir dille anlatınca ortam kahkahaya boğuldu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saat 19.00 sıralarında Okmeydanı’nda Ordulu bir aileyi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ailenin evine gelen Demirtaş, baba Ahmet, anne Aysun ve çocukları Ertuğrul Demirer ile çay içerek bir süre sohbet etti. Ailenin hatırını soran Demirtaş, eşi Başak Demirtaş’ı ve beraberindekileri aile ile tanıştırdı. Demirtaş’ın “Siyasi atmosferi nasıl görüyorsunuz?” diye sorması üzerine aile, “Sesiniz iyi geliyor, inşallah yüzünüz kara çıkmaz” dedi.

“HDP BARAJI GEÇERSE İNSANLARIN BUNA İNANCI ARTACAK”

Bunun üzerine sohbete katılan Ordulular Derneği Başkanı Muharrem Demirer’in “Başkanımız barajı kesinlikle geçmeniz lazım” demesi üzerine Demirtaş, “Geçeriz inşallah. İnsanlar artık bu ülkenin farklı bir siyasete olduğunu hissediyorlar. Gerilimde, kutuplaşmadan herkes bıktı. Eşit, özgür ve kardeşçe bir arada yaşamak çok zor oldu. Bu seçimde HDP barajı geçerse insanların buna inancı artacak. O yüzden ben barajı geçmek sadece partinin barajı geçmesi anlamına gelmiyor. Aslında insanlarımızın birlikte yaşama istediğimizin barajı geçmesidir. O yüzden çok yükleniyoruz ve başarmak istiyoruz. Bu inanç kaybı olmazsa Türkiye’de hiçbirimiz yani herkesin barajı açmasını istiyoruz. HDP’nin barajı açması o demektir” ifadelerini kullandı.

VİCDAN-I RET ÖNERİSİNDE BULUNDU

Ardından evin oğlu Ertuğrul’a dönen Demirtaş, okul veya askerlik konusunda ne yapacağını sordu. Ertuğrul Demirer’in “Askerlik ve okul arasında dönüm noktasındayım” sözleri üzerine Demirtaş, “Askere gitmek istemezsen vicdan-ı ret deyip, 6 ay gönüllü olarak kreşte çalışacaksın” diye tavsiyede bulundu.
Sohbetti Demirtaş, eşiyle nasıl tanıştığını da esprili bir dille anlattı. Demirtaş, “Bende böyle bir apartmanda büyüdüm. Eşim de karşı apartmanda oturuyordu. Pencereden böyle el sallıyorduk. Ayarlayana kadar canım çıktı, çok nazlıydı. Bizim oralarda kız almak çok zor” dedi.  

DOĞAN CAN CESUR
İSTANBUL 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER