Spor
  • 9.5.2013 13:32

Selçuk İnan: "Kırılma anımız Real Madrid maçıydı"

NTVSpor’da Irmak Kazuk’un sorularını yanıtlayan Selçuk, "İyi ki buraya gelmişim de bu başarıları yaşamışım. Bireysel olarak çok iyi oyuncular var. Ancak sezon başında bize yakıştırılan rüya takım olmak için iyi de takım olmak gerekiyor. Bunun dezavantajını yaşadık. Herkesin rüya takım demesi sonra da hayal kırıklığı yaşaması bizi etkiledi. İyi takım olabilmek için zaman geçmesi gerekiyor. Hocamızın da büyük katkılarıyla iyi bir takım oluştu" dedi.

"ZIDANE’I İZLERDİM"
"Benim için güzel şeyler söylenmesi beni çok mutlu ediyor ve utandırıyor" diye devam eden Selçuk, "Oynadığım takıma ve arkadaşlarıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Takım arkadaşların saygısını kazanmaya çalışıyorum. İki yıl şampiyonluk yaşadım ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadım. Şu zamanda hiçbir anne baba oğlunun futbol oynamamasını istemez. O dönem babam pek karışmazdı ama annem ve ablalarım pek istemedi futbol oynamamı. Çok zor dönemlerden geçtim. 14 yaşında Çanakakkale’ye gittim. Çok kez kaçmaya çalıştım. Aslında Çanakkale altyapısı en iyi altyapılardan biriydi. Babam da futbolcu olmamı istiyordu ama küçük marketimizin başında da duruyordum. Ama pek durmak istemezdim. Dükkanı kapatıp futbol oynardım. Çanakkale’de altyapı çok önemliydi. Ajax altyapısının kasetlerini izlerdik. Zidane’ın kasetlerini izlerdim" ifadelerini kullandı.
Serbest vuruşlarla ilgili bir soru üzerine Selçuk, "Amatör takımdayken de serbest vuruş çalışıyordum. Çanakkale’de bu yeteneğim görüldükten sonra özel çalışmalar da yaptım. Biz Burak’la genç milli takımda uzun süre bir arada oynadık. Bir tek ben ve Burak o takımdan altyapıda oynuyorduk. Diğer arkadaşlar A takımdaydı. Ben ondan önce profesyonel olunca burukluk yaşadım. Sonra o beni aradı. Utandım açamadım. Birçok yıldızla oynadım. Ramos, Messi, Fabregas gibi oyuncularla oynadım. Onlarda futbolcu kaybolması diye bir şey yok fazla. Gençken iyiyse ileride de iyi futbolcu oluyor" dedi.

"DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCUSU ZİDANE"
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusunun Zidane olduğunu savunan başarılı oyuncu, "Onu gerçekten çok seviyorum. Her şeyiyle komple bir futbolcu. Bana imzalı formasını yolladı" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ KIRILMA ANI REAL MADRİD MAÇI"
Real Madrid ile oynadıkları rövanş maçının en önemli kırılma anı olduğunu kaydeden Selçuk, şunları kaydetti:
"3-0’ın rövanşında karakterimiz için bu maçı kazanmamız gerektiğini konuştuk. 3-2’den sonra maç kaybettiğimizi hatırlamıyorum. Bizim için en önemli kırılma anı Real Madrid maçıydı. Hocanın birçok davranış şekli var. Ne yapacağını siz de kestiremiyorsunuz. Ama her defasında olumlu yansıyor. Bazen kızıyor bazen hiç konuşmuyor bazen bizimle gurur duyduğunu söylüyor. Benim de eksiklerim var. Fiziksel anlamda eksiklerim var. Öncesine göre çok daha iyi durumdayım. Eskiden maçlardan sonra eksiklerimi çok uzun süre düşünürdüm. Şimdi bu süre 20-25 dakika sürüyor. Umarım ileride bu süre daha da düşer. Fanatizmin holiganlığın bize hiçbir katkısı yok. Şampiyon olarak gidiyoruz ama bu sadece bir maç. Herkesin keyif alması gerekir. Zaten güzel bir maç olacak. Taraftarların sadece zevk almasını istiyorum. Bugüne kadar derbi öncesi birçok insan mesaj verdi ama boş oldu. Umarım bu seferki dileklerimiz boşa gitmez. Fatih Hoca benim için özel bir insan. Onu çok seviyorum. İyi ki onunla çalışma fırsatı duydum."
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER