Yaşam
  • 16.7.2009 12:36

SELDE KAYBOLAN 2 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

ARTVİN - Bir kadının ihbarı üzerine, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri çalışmalarını, Tigrat Deresinin, ilçe merkezinden yaklaşık 3 kilometre aşağısındaki bölümde yoğunlaştırdı.
Özel eğitimli köpek yardımıyla yapılan aramada, dere kenarında, ağaçlar arasındaki, çamur içinde bir kadının cesedi bulundu.
Cesedin, Mavinur Durmuş'a ait olduğu bildirildi.
Mavinur Durmuş'un cesedinin bulunmasıyla, selde ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Daha önce selde yıkılan evinin enkazı altında kalan Lütfiye Acar ile sel suyuna kapılan Dildar Demiral'ın cesedi bulunmuştu.
Selde kaybolan 6 yaşındaki Selin Demiral ile Dildar Demiral'ın eşi Özgen Demiral'a ise henüz ulaşılamadı.
Selde hayatını kaybeden Lütfiye Acar'ın, cumartesi günü yapılacak kızının düğünü için hazırlık yaptığı öğrenildi.

-BARTIN VE ZONGULDAK'TAKİ YAĞIŞ-

Bartın'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın Irmağı sabah saatlerinde taştı.
Kentte etkili olan sağanakla birlikte, yaklaşık 15 kilometrelik bölümü Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nın, Kemerköprü, Orduyeri ve Sarılar Köprüsü mevkilerinde taşma meydana geldi.
Yer yer 2,5-3 metre civarında su birikintilerin oluşması nedeniyle ev ve iş yerlerini su basan kentte, çok sayıda vatandaş konutlarında mahsur kaldı.
Bartın Valisi Halil Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 3 gündür etkili yağışların yaşandığını ve metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü söyledi.
Işık Amasra ve Kurucaşile ile ulaşımın kesildiğini de belirterek, yaklaşık 1000 kişinin evlerinde mahsur kaldığını kaydetti.

-GÖKÇEBEY'DEKİ SU BASKINLARI-

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde de gece meydana gelen su baskınlarıyla ilgili Kaymakam Çetin Kılınç, ev ve iş yerlerine su girmesinden dolayı maddi hasarın oluştuğunu, herhangi can kaybının yaşanmadığını bildirdi.
Su baskınlarından dolayı bazı köy yollarının kapandığını anlatan Kılınç, ''Gerekli çalışmaları başlattık. Şu an için tehlike yok. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. İlçe merkezinde 1-1,5 metre civarında su vardı, ancak tamamen çekildi'' dedi.

-30 KOYUN TELEF OLDU-

Kayseri'de yüksek rakımlı yaylada otlatılan koyunlardan 30'unun yağış ve soğuk hava nedeniyle telef olduğu belirtildi.
Yahyalı ilçesinde Toros Dağları'nın uzantısı olan Aladağlar bölgesinde otlatılan koyunlar yağış ve soğuk havaya maruz kaldı.

-ABANT YOLU TRAFİĞE KAPATILDI-

Bolu'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle su baskını yaşanan 2 köyde hasar tespit çalışmasına başlandı.
Bu arada, şiddetli yağış nedeniyle dün gece evlerinde mahsur kalan vatandaşların itfaiye ve jandarma ekiplerince kurtarıldığı bildirildi.
Sağanak sonucu Abant Deresi'nin taşmasının ardından her gün yüzlerce tatilcinin kullandığı Abant yolu kullanılamaz hale geldi. Yetkililer, olası bir kazayı önlemek amacıyla yolu resmi araçlar dışındaki araçların geçişine kapattı. Bölgede görev yapan jandarma ekipleri, tatilcilerin Abant yoluna geçişine izin vermiyor.

ARTVİN'DE 1 CESET DAHA BULUNDU
ARTVİN - Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen selde kaybolanlardan birinin daha cesedi bulundu.
Mavinur Durmuş'un cesedinin bulunduğu Tigrat Deresinin, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Satnel Kaledibi mevkisinde aramalarını yoğunlaştıran Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, ağaçların arasına sıkışmış bir erkek cesedine ulaştı.
Ağaçların motorla kesilmesiyle çıkarılan cesedin, kayıp olan 60 yaşlarındaki Özgen Demiral'a ait olduğu belirlendi.
Böylece, Şavşat ilçesinde dün meydana gelen selde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Daha önce Lütfiye Acar, Mavinur Durmuş ve Özgen Demiral'ın eşi Dildar Demiral'ın cesedi bulunmuştu.
Selde kaybolan 6 yaşındaki Selin Demiral'ın aranmasına ise devam ediliyor.

-DÜZCE'DE SEL

Düzce'de meydana gelen sel nedeniyle kente içme suyu sağlayan şebeke patladı, Kaynaşlı ilçesi ve Beyköy beldesinde yollar çöktü.
Kaynaşlı ilçesinde gece başlayan aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel vatandaşları uykuda yakaladı. Ev ve iş yerlerine sel suları dolan vatandaşlar sabah saatlerine kadar suları tahliye etmeye çalıştı.
Kaynaşlı Belediyesi ekipleri, DSİ ve Köy Hizmetlerinden gelen takviye iş makineleri yardımıyla taşan derelerin açılması ve heyelanların temizlenmesi çalışmalarına başladı.
Beyköy Beldesinde ise sel suları nedeniyle elektrik direkleri yıkıldı vatandaşlar geceyi elektriksiz geçirmek zorunda kaldı. Uğur köyü yolunun sel sularıyla çökmesi üzerine Düzce'ye içme suyu sağlayan şebeke patladı, 15 köyün Beyköy ile olan bağlantısı tamamen kesildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER