Sağlık
  • 28.2.2005 00:46

SELÜLİTE KARŞI MEZOTERAPİ...

Günümüzde mezoterapi, ameliyata gerek kalmaksızın cildin kalitesini ve yapısını düzelten, cildi sağlığına kavuşturan, estetik görünüm kazandıran tıbbi tedavi yöntemlerinden birisi olarak biliniyor. Orta derinin tedavi edilmesine yönelik olarak uygulanan mezoterapide, 3-4 mm'lik özel iğnelerle, belli açılarla tedavi edilecek bölgelere uygun ilaçlar küçük dozlarda enjekte ediliyor.

AĞRI OLMUYOR
Alman Nişantaşı Kliniği dermatoloji uzmanlarından Dr. Belma Bayraktar, ''Uygulama genelde enjektörle zaman zaman da mezoterapi tabancasıyla yapılır. Ağrı hissi olmaz. Bazen iğne girerken belli bölgelerde kılcal damar uçlarına çarpabilir. Hafif bir morluk olabilir, bu morluklar bir hafta içinde kaybolur. kremle bu rahatsızlık daha kolay atlatılır. Mezoterapi, 18 yaş üstünde herkese uygulanabildiği gibi, kullanılan ilaçlar genellikle bitkisel kaynaklıdır' diyor.

ETKİLİ BİR YÖNTEM
Selülit tedavisinde mezoterapinin ilk 4 seansı haftada 2, daha sonra haftada bir, ortalama 8-15 seans uygulanıyor. Selülitlerin tekrar oluşmaması için 1, 3 ve 6 ay sonra tek seanslık uygulamaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kullanılan ilaçların oldukça etkin maddeler olduğunun altını çizen Dr. Bayraktar 'İlaçların bir kısmı kan ve lenf dolaşımını düzenleyici, bir kısmı ödemi çözücü, bir kısmı yağ hücrelerini parçalayarak atılmasını sağlayıcı, bir kısmı da kılcal damar uçlarını açarak dolaşımın artmasını sağlayıcı ilaçlardır. Dokuda biriken toksik ve artık maddeler uzaklaştırılırken, cilt de doğal ve güzel görüntüsüne kavuşturulmuş olur'diyor.

BOL SU İÇİLMELİ
Mezoterapi yöntemiyle kişi selülitlerinden kurtulduğu gibi, bölgesel yağ fazlalıklarından da kurtuluyor. Parçalanan yağlar idrar yoluyla atıldığı için kişilerin su içmeye önem vermesi özellikle isteniyor. 4. seansın sonunda ödem çözülüyor, incelme başlıyor. 6. seans sonunda incelme ve selülitlerde iyileşme gözle fark edilir düzeye geliyor.

BESLENMEYE DİKKAT
Ancak selülit nedenlerinin hepsini ortadan kaldırmak ne yazık ki mümkün değil. Dr. Belma Bayraktar, kişinin beslenmesine son derece dikkat etmesi, düzenli olarak sporunu yapması durumunda çok rahat edeceğini ve mezoterapinin etkisinin yaşam boyu devam edebileceğini sözlerine ekliyor.

İşlem sonrası nelere dikkat edilmeli?
- Aynı gün banyo yapmayın
- Mezoterapi sonrası korse ve sıkı giysiler giymeyin
- Eğer morluk oluşmuşsa güneş ve solaryum bu bölgelerde leke kalmasına neden olabileceğinden önerilmez
- Mezoterapi sonrasında 2-3 gün epilasyon ve ağda yapmayın

 

Güneş

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER