Dünya
  • 30.1.2014 13:42

Şempanzenin parçaladığı kadını bu kadar düzeltebildiler

2009 yılında patronun kaçan şempanzesini yakalamaya çalışırken saldırıya uğradı. 14 yaşındaki şempanze saldırdığı kadının gözlerini oyup burun ve dudaklarını parçaladı. Travis adındaki şempanze hırsını alamayınca kadının elini bileğinden koparttı.
Koma halinde hastaneye kaldırılan 55 yaşındaki kadın canını kurtardı ama iki gözünü, burnunu ve ağzını kaybetti.Bunların dışında paramparça olan bileği de tekrar yerine konulamadı.
İki yıl önce 30 cerrahtan oluşan bir ekibin Boston’daki ünlü Brigham Kadın Hastanesi’nde20 saat boyunca yaptığı operasyonla yeni bir yüze kavuşan Charla Nash, bir daha göremedi.
Bilek nakli de olumsuz sonuçlandı.

İri bir şempanzenin saldırısına uğradıktan sonra yüzü darmadağın olmuştu

El nakli başarısız

Ancak görme yetisi olmayan talihsiz kadına el nakli de başarısız oldu. 4 yıl önceki korkunç saldırıda şempanze Travis, Nash’in burnunu, göz kapaklarını ve dudaklarını koparmıştı. Yapılan ameliyatta ise Nash’in kafatasına bütün olarak geçirilen yüzün altına doku ve kaslar yerleştirildi.

Reklam yıldızı Şempanze Travis vurulmuşu

ABD’de ünlü olan Travis saldırıdan sonra polis tarafından vurulmuştu.Şempanzenin geçen yıl ölen sahibi Sandra Herold hayvanın Nash’i, saçmodelini değiştirdiği için tanıyamadığını ve o yüzden saldırdığını iddia etmişti.
bu kadına son bir operasyon daha yapıldı. Gözlerinin yerine cam gözler takıldı.Yüznaklinin dışında yeni dişler takıldı. Burun ve ağzı yenilendi.
Halen bir huzurevinde kalan acılı kadın, "Hayatımın geri kalanını kabus gibi geçireceğim" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER