Gündem
  • 29.4.2013 15:27

Sendikacı polislerin işten atılmasına tepki

ANKARA -   Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün tarihe kara bir leke olarak geçen bir karara imza attığını ve Emniyet-Sen'i kuran 6 polisi meslekten ihraç ettiğini ifade etti.
      "Verilen bu karara seyirci kalan İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler'i ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ı kınıyorum" değerlendirmesi yapan Koncuk, 250 bin polisin meslekten atılan 6 emniyet mensubuna sahip çıkması gerektiğini savundu.
      Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:
     "Bu 6 cengaver, tüm Emniyet mensuplarının haklarını savunmak için bu yola çıktılar, meslekten atılmayı ilk günden göze alarak sendika kurdular. Bu 6 gencimizin meslekten atılması ileri demokrasi söylemleriyle asla bağdaşmamaktadır. Sayın Başbakan bu işe derhal el atmalı ve bu gençler haklarını geri almalıdır. Yaşanan bu olay bu iktidarın 250 bin polise bakışını da göstermektedir. Bu gençlerimizin meslekten ihraç edileceği yönünde haberler çıktığından beri, aklıselimin galip gelmesini ve bu yönde yanlış bir karar alınmaması yönünde telkinlerde bulunduk ancak ne yazık ki Emniyet yetkilileri kanun ve yönetmelikleri hiçe saymış ve tarihi bir hata yapmıştır. Bugün masada terör örgütü muhatap alınıp, Mehmetçiğe kahpe tuzaklar kurarak katledenlerle pazarlık yapılır ve aklanmaya çalışılırken, bu ülkenin güvenliğini sağlamak için gecesini gündüzüne katan, çalışma şartları yüzünden psikolojileri bozulan emniyet mensuplarının, hukuki ve haklı bir talebinin en sert biçimde geri çevrilmesi, insanların ekmekleriyle ve gelecekleriyle oynanması, ülkemizdeki demokrasi anlayışının nasıl bir noktada olduğunu ortaya koymaktadır. Türk polisi elbette bu verilen kararı göz ardı etmeyecek ve kendilerinin en tabii hakkı olan sendikal örgütlenmelerini er ya da geç tamamlayacaklardır. İnsan öldürmeyi, ülkemizi bölmek istemeyi demokrasi sınırları içinde gören anlayışın, temel bir insani hak olan örgütlenme özgürlüğüne karşı takındığı bu saldırgan tutum, elbette toplum vicdanında da sorgulanacaktır."
      Koncuk, Türkiye Kamu-Sen olarak mesleklerinden ihraç edilen 6 polisin daima yanında olacaklarını da bildirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER