Spor
  • 2.8.2009 01:07

ŞENER: 'BUGÜNKÜ FUTBOLU BEĞENDİM...'

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 2009-2010 sezonu öncesi son hazırlık maçında Hollanda 2. lig ekiplerinden MVV Maastricht'i 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, oynadığı futbolla da taraftarına yeni sezon öncesi umut verdi.


Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos, bugün ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda takımının başında sahaya çıktığını hatırlattı. Broos, futbolcularının bu ilk buluşmada kendisine güzel bir hediye verdiğini kaydederek, "Seyircimize sezon boyunca güvenebileceği bir takım olduğumuzu gösterdik. Bütün futbolcularıma tek tek teşekkür ediyorum. Lige neredeyse hazırız. Ancak geliştirmemiz gereken hala eksiklerimiz var. Kalan bir hafta sürede bu eksiklerimizi tamamlayacağımızı düşünüyorum. Hazırlık kampında bütün futbolcularımı mümkün olduğu kadar oynatmaya çalıştım. Önümüzdeki hafta Sivasspor maçına çıkacak en ideal kadroyu da bu hafta oluşturacağız" dedi.


Transfer konusunda açıklamalarda bulunan Broos, "Bu konuda oldukça meşgulüz. Çok sıkı pazarlıklar sürüyor. Bu konuda iyimserim, çok uzun sürmeyecek. İhtiyacımız olduğu aşikardır. En kısa zamanda bu transfer meselesini kapatacağımızı düşünüyorum" derken sezonun ilk maçında karşılaşacakları Sivasspor ile ilgili olarak ise "Anderlecht-Sivasspor maçında çok iyi bir Anderlecht seyrettim ama Sivasspor'u seyredemedim. Seyretmediğim Sivasspor'un da gerçek Sivasspor olduğunu düşünmüyorum. Bize fikir verecek bir karşılaşma olduğunu düşünmüyorum. Orada Sivasspor namına hiçbir şey göremedik" açıklamasını yaptı.


Genç futbolculardan Barış Memiş, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün seyirci desteği ile iyi oyunla iyi sonucu yakaladık. Tüm takım arkadaşlarımla iyi bir futbol sergilediğimizi düşünüyorum. Taraftarımızı buradan güzel bir oyunla güzel bir sonuçla buradan gönderdik. Onların desteği ile bu sezonu iyi geçireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullanırken, Bordo Mavili takımın yeni yıldızı Engin Baytar, "Bizim için önemli olan skor değil. Kamp döneminden beri hocamızın oynatmak istediği sistem ve taktikti.


Bu düşünceyle sahaya çıktık. Bunun üstüne çıktığımızı düşünüyorum. Takım olarak da Sivasspor maçına hazır olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta bir düşüncemiz var. Benim şahsi düşüncem 26 yıldır Trabzonspor şampiyon olamıyor. Bende bir Trabzonlu olarak inanılmaz hırslıyım. Şampiyonluğu inanılmaz istiyorum. Bu şampiyonluğu en çok isteyenlerden biriyim. İnşallah geçen sene kaçan şampiyonluğu bu sene yakalarız" şeklinde konuştu.


Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener ise değerlendirmesinde "Maastricht, Avrupa'daki bizim kardeş kulübümüz. İyi bir sonuç aldık. Trabzonspor bana göre Türkiye liglerinin en iyi 2-3 takımından bir tanesi. Bugünkü futbolu beğendim" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER