Gündem
  • 29.6.2008 17:03

ŞENER: PARTİ KURARSAM MANŞET OLUR!

Eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, katıldığı bir panelde "Yeni parti kuracak mısınız?" şeklindeki soruya, "Bu sorunun cevabı basın mensupları için manşet olur. Onun zamanını bana bırakınız" cevabını verdi.

Abdüllatif Şener, Evrensel Düşünce Platformu tarafından düzenlenen panelde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Siyasi Etik" konulu panelde konuşan Şener, ülkeyi yöneten kurumlar arasında sürekli çekişme olduğunu, bunların topluma zarar verdiğini ve birçok konuda reform gerektiğini belirtti.

Siyasete birçok kişinin ilgi duyduğunu ancak etik tarafının ise pek sevilmediğini kaydeden Şener, "Seçmenin aklında oy verirken, 'iyi bir parti gelsin memleket kötüye gitmesin' düşüncesi yatar. Siyasi etik dediğimiz şey milyonlarca seçmenin duygu ve düşüncelerine sahip çıkmaktır" dedi.

Şener, siyasi partilerin sağlam bir yapıya sahip olması gerektiğini belirterek, "Siyasi bir parti, bir kurum kendi sorunlarıyla ülkeyi meşgul etmemeli. Siyasi kurumun böyle bir rolü olamaz, siyasi etikle de bağdaşmaz. Günümüzde küreselleşme herkesi sarsıyor, Türkiye küresel rekabette var olma mücadelesi veriyor. Siyaset kurumları bunlarla uğraşmayıp kendi dertleriyle ülkeyi yoruyorsa sorun var demektir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de birçok konuda reformlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Şener, "Eğitim reformuna ihtiyaç var, ancak siyasi kurumlarla üniversiteler arasında sorun var. Yargı reformuna ihtiyaç var, ancak buradaki kurumlar arasında sorunlar var" diye konuştu.

Şener, izleyicilerden gelen sorulara cevap verirken de, yargı konusunda önemli sorunlar olduğunu ve yargı reformu yapılması gerektiğini yineledi. Şener, "Siyasette ne kadar eksiklik varsa yargıda da var. Yargının da, bürokrasinin bazı noktalarının da dokunulmazlığı var" dedi.

Abdüllatif Şener, kamuoyu tarafından merak edilen yeniden siyasete dönüp dönmeyeceğiyle ilgili olarak da yeni bir parti sinyali verdi. Salondan kendisine yöneltilen "Yeni parti kuracak mısınız?" şeklindeki soruya Şener, "Bu sorunun cevabı basın mensupları için birinci sayfadan manşet olur, onun zamanın bana bırakınız" diye cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER