Ekonomi
  • 29.11.2004 19:23

ŞENER: ''VERGİ ARTIŞI HÜKÜMETİN ALDIĞI BİR KARARA DAYANMIYOR''

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, vergi artışlarıyla ilgili konunun, hükümetin aldığı bir karara, idari düzenlemeye veya yasa çalışmasına dayanmadığını belirterek, bunun, her yıl otomatik olarak uygulanan bir kanun maddesi çerçevesinde yapılan değerlendirmeler olduğunu bildirdi.
     Bakanlar Kurulu'nun ardından toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Şener, toplantıda, TBMM gündeminde bulunan kanun tasarı ve teklifleri üzerinde görüşmeler yapıldığını söyledi.
     Bu hafta TBMM'de bazı kanun tasarılarının görüşüleceğini belirten Şener, bunlar arasında Organik Tarım Kanunu Tasarısı, Tohumculuk Kanunu Tasarısı, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin kanun tasarısı, 632 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Ceza Muhakemesi Kanunu Tasarısı bulunduğunu anlattı.
     Gazete ve televizyonlarda vergi oranlarının artacağına yönelik haberler yer aldığını anımsatan Şener, şöyle devam etti:
     ''Vergi Usul Kanunu'nun 298. maddesinde yeniden değerleme oranıyla ilgili düzenleme vardır. Bu kanun maddesi öteden beri vergi sistemine giren ve sürekli her yıl otomatik olarak uygulanan bir maddedir. Bu maddeye göre her yılın başında değişik vergi kanunlarında yer alan maktu vergiler otomatik olarak yeniden değerleme oranında artmaktadır. Ayrıca Emlak Vergisi her yıl yeniden değerleme oranın yüzde 50'si oranında otomatik olarak artmaktadır. Dolayısıyla vergi artışlarıyla ilgili konu, hükümetin aldığı bir karara, idari düzenlemeye veya yasa çalışmasına dayanılarak yapılan haberleri ifade etmemektedir. Her yıl otomatik olarak uygulanan bir kanun maddesi çerçevesinde yapılan değerlendirmeleri ifade etmektedir.''
     Abdüllatif Şener, 17 Aralık sürecinin Türkiye'nin beklentilerine uygun şekilde gerçekleşmesi için gerekenlerin eksiksiz yapıldığını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER