Ekonomi
  • 29.5.2004 00:40

ŞENER : VERGİ BARIŞINDA 3.2 KATRİLYONA ULAŞTIK

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, IMF heyetinin önümüzdeki hafta muhtemelen çalışmalarına başlayacağını bildirdi.
     Şener başkanlığında toplanan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun katılırken, DPT ve Hazine müsteşarları, Merkez Bankası, BDDK ve SPK gibi kurumları da başkan ve başkan yardımcısı düzeyinde temsil edildi.
     Şener, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, IMF ile stand-by anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilecek 8. gözden geçirme öncesi çalışmaları gözden geçirdiklerini bildirdi.
     Genel ekonomik durumu da değerlendirdiklerini, geçen hafta ekonomik göstergelerin olumlu bir seyir izlediğini ifade eden Şener, bu olumlu gelişmeleri şöyle sıraladı:
     ''İMKB endeksi yükseldi, dövizde ılımlı bir düşüş gözlendi, tahvil faizleri geriledi ve Hazine başarılı bir borçlanma gerçekleştirdi. Eurobond'da Türk tahvillerinin değeri arttı, ham petrol fiyatları geriledi, kapasite kullanım oranı arttı, Merkez Bankası beklenti anketi sonuçları hükümet programına uygun çıktı. Tüketici güven anketinde de güvenin devam ettiği gözlenmektedir.''
     Şener, 4.5 milyar lira hurda indiriminin 2 milyar 250 milyon liraya indirildiğini hatırlatarak, ''Bu da piyasalar üzerinde olumlu etki etti'' dedi.
     Bakan Şener, IMF heyetiyle çalışmaların makro ekonomik göstergeler, performans kriterleri ve yapısal reformlar konularında gerçekleşeceğini belirterek, ''Bugün makro ekonomik hedeflerin beklendiği gibi seyrettiği gözlenmiştir'' diye konuştu.
     Şener, vergi barışından gelen gelirlerin IMF tarafından 750 trilyon lira olarak tahmin edildiğini, ancak hükümetin 3.6 katrilyon olabileceğini ifade ettiğini belirterek, ''Şu an 3.2 katrilyon liraya ulaştık'' dedi

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER