Asayiş
  • 17.5.2013 16:51

"Senin için tüm indirimi uyguladık. Sonuçta eşini vurmuşsun"

Mahkemenin tüm indirim maddelerini uygulamasından sonra 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SOKAK ORTASINDA VURDU

Eşini, baldızının kocasından kıskanan ve aralarında bir ilişki olduğunu düşünen 40 yaşındaki Menderes Ö. ile eşi 39 yaşındaki Tülin Ö. arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Bu yüzden eşiyle sık sık tartışan Tülin Ö., çocuklarıyla birlikte evi terk ederek akrabaların yanında yaşamını sürdürmeye başladı. Geçtiğimiz Ocak ayında ise ailesinin yanına yerleşen Tülin Ö., Pendik'te bir sokakta annesi ve yakınlarıyla otururken, kendisi ile konuşmaya gelen eşi Menderes Ö. tarafından silahla vuruldu. Eşini 4 kurşunla yaralayan ve olayın ardından tutuklanan Menderes Ö. hakkında, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçunun 'eşe karşı işlendiği' gerekçesiyle 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle dava açıldı.

"YAPTIĞIMDAN ÇOK PİŞMANIM"

Anadolu Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Menderes Ö. ve avukatı ile müşteki Tülin Ö. katıldı. Duruşmada savunma yapan Menderes Ö., bir anlık sinir ile eşine ateş ettiğini, aslında eşinin yanına barışma amaçlı gittiğini belirtti. Eşini, baldızının kocasından kıskandığını belirten Menderes Ö, "Eşime, evimize gidelim, ablanın kocası ile görüşme dedim. Eşim de bana sinirlendi, küfür etti ve yüzüme tükürdü. Sinirden ne yaptığımı bilemedim. Şimdi ise eşimle barıştım. Yaptığımdan çok pişmanım" dedi.

"ÇOCUKLARA BAKACAK KİMSE YOK, EŞİM TAHLİYE OLSUN"

Duruşmada söz alan müşteki Tülin Ö. ise, olaydan sonra eşiyle barıştığını ve kendisini affettiğini söyledi. 6 çocuğu ile zor durumda kaldığını belirten Tülin Ö., "Ailemize bakan eşimdi. Olay dolayısıyla eşimden şikayetçi değilim. Eşim cezaevinde yattığı sürece biz mağdur oluyoruz. Çocuklara bakacak kimse yok. Eşimin tahliye olmasını istiyorum" dedi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Menderes Ö., "Pişmanım, bir kere hata yaptım. Suçumu da anladım" konuştu.

MAHKEME BAŞKANI: TÜM İNDİRİMLERİ UYGULADIK, SONUÇTA EŞİNİ VURMUŞSUN

Mahkeme heyeti, sanık Menderes Ö.'yü ilk önce, eşine karşı 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarptırdı. Menderes Ö'nün eylemi teşebbüs aşamasında kaldığından, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 18 yıla indiren mahkeme heyeti, sanığın, eylemi haksız tahrik altında işlemiş olduğunu ve duruşmadaki davranışlarını da dikkate alarak Menderes Ö.'yü 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı açıklayan Mahkeme Başkanı İbrahim Balık, sanık Menderes Ö'ye, "Senin için tüm indirimi uyguladık. Daha fazla yapacak bir şey yok. Sonuçta eşini silahla vurmuşsun" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER