Spor
  • 14.11.2020 19:46

Şenol Güneş: Başvuruyu yaptık

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ile oynayacağımız maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ile oynayacağımız maç öncesinde açıklamalar yaptı.

Rusya ile ilgili görüşleri sorulan deneyimli hoca, "Rusya maçı bizim için çok önemli maç. Galibiyet almamız gerekiyor. Puan açısından, sıralama açısından, daha sonraki duruma göre bir şans tekrar doğabilir. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç olarak düşünüyoruz, kazanma duygumuzun en üst seviyede olduğu bir maç olacaktır. Rusya iyi bir takım, takım oyunu oynayan, koşan bir takım. İlk maçtan sonra kazanmadılar ama kazanabilirlerdi. Kazanarak bitirmek istiyoruz." dedi.

"Başvuruları yaptık"

Vida'nın testinin pozitif çıkmasına değinen tecrübeli antrenör, "Sağlıklı oyuncularla kadro yapıyoruz, önce sporcularımızın sağlığı önemli. Vida olayında maalesef, ilgili yerlere başvuru yaptık. Sabahleyin alınan testin sonucu maçtan önce çıkabilirdi. O maç ile ilgili değildi test ama yarıda değil de ulaştırılması, oyun başında ulaştırılsa konuşulmazdı. Biz sonda öğrendik o ayrı. Ben kişisel olarak genelde uzak durdum, İstiklal Marşı'ndan sonra maskeyi çıkarırken Vida geldi, aksilik oldu. Gelirken yine de ben kaçarak durdum, omuz dokunması oldu. O sarılmayı seviyor, herkesle sarıldı zaten. Yapacak bir şey yok. İlk gün yapılan testin anlamı yok ama bugün bir test daha yaptık, bunun sonucunu alacağız. 5. gün yine test yapacağız. Test yaparak bu iş çözülemeyecek, yine dikkatli olmak gerekiyor. Hepimiz uzak kalmalıyız, mesafe, maske onun için önemli." diye konuştu.

Maçların zorlu bir ortamda oynandığını söyleyen Güneş, "Bütün takımlara bakıyoruz pozitif diyorlar, sonra negatif diyorlar. Negatif diyorlar, sonra pozitif diyorlar. Allah kimsenin başına vermesin, olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Hayat da böyle devam ediyor, bize verilen görevleri, izin verildiği ölçüde yapmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde, 10 günde seyahatle birlikte 3 maç yapmak zorluyor. Olağanüstü durumda, olağanüstü davranışlara geçiyoruz. Zihinsel olarak dalgalanma oluyor, günlük değişiyor. Maalesef pandemi yüzünden kötü bir sezon geçiriyoruz. Bu ayrıca tartışılması gereken bir konu." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 19:46

İLGİLİ HABERLER