Spor
  • 29.7.2017 16:34

Şenol Güneş'ten flaş Milli Takım açıklaması

Milli Takım'dan Fatih Terim'in ayrılmasının ardından adı sıkça anılan Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

 Milli Takım iddialari hakkında konuşan Güneş,  'Beni Milli Takım için kim düşünüyorsa teşekkür ediyorum. Ama ben şu anda Beşiktaş'ta yeni bir mukavele yaptım. Görevdeyim, çalışıyorum ve ait olduğum bir kurum var. Kurumlar önemli, devlet önemli, millet önemli. Böyle bir camiayı ve beni yıpratmak doğru değil.

Bu sadece takdirdir, bana daha teklif olmamıştır. Olursa eğer Ben şu anda Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm. Benim resmi olarak teklifi kabul etmem doğru değil. Burada çalışırken bana teklif gelirse buna Başkan karar verir. Bana sorarsanız, benim fikrim burada çalışırken başka takım çalıştırmak doğru değil. Söz sahibi olan ben değilim, başkan. Başkan isterse benim görevime son verebilir. O zaman başka bir şey düşünürüm. Şu anda ben buradayım, burada olmaktan mutluyum. Milli Takımı beğenmediğim iddiası doğru değil.

Varsayımla konuşmayı sevmem ama (Cumhurbaşkanı 4 maçlık Milli Takım'ın başına geçmemi isterse) bugün söylediklerimin aynısını kendisiyle paylaşırım. Yüzde 100 olmaz dememin nedeni de budur zaten' fadelerini kullandı.

Transfer konusuna da değinen tecrübeli teknik adam, 'Forvete oyuncu alma mecburiyetimiz var. Stoperle ilgili de önemli. Bu ikisi öncelikli. İkisi de acil olarak lazım. İyi oyuncu olarak. İsimlerle ilgili konuları sizinle paylaşmıyorum. Ben bu konuları sadece Başkan'la konuşuyorum. Orkan, Pepe ve Quaresma'nın Betis maçı için durumları henüz net değil. Yaşlı bir takımız. Yaşlı oyuncuların da performansı zamanla artar. Performans genç oyuncularda daha önce artar ama daha hızlı düşer. Cenk iyi bir santrofor ama tek başına taşıyamaz. Kötü oynarsa yerine kim girecek?' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN İSTERSE NE DERSİNİZ DİYE SORDULAR?

Güneş, bir muhabirin "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan isterse ne dersiniz?"şeklindeki sorusuna, "Milli Takım'da görevde olmayan birinin çalışma yapması daha doğru olur diye düşünüyorum" diyerek cevap verdi.

Güneş, "Teklif gelirse, başkana söylerim. Burayı çalıştırırken, başka bir yeri çalıştırmak çok doğru bulmadığım bir iştir. Başkan şu anda benim görevime son verebilir mi? Verebilir. O zaman ben başka bir şey düşünürüm. Federasyonun ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama bana yansıyan da, adımın geçtiği, maç sayılarının söylendiği" dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2017 16:57

İLGİLİ HABERLER