Asayiş
  • 15.10.2019 10:03

Şer cephesinden yeni Esed taktiği

Türkiye’nin YPG/PKK’yı bölgeden kazımak için düğmeye bastığı her süreçte Esed’in çeteleri sahaya sürülüyor. Teröristlerle anlaşarak işgal altında tutulan Kobani’ye gireceği iddia edilen Esed rejimi, aynı oyunu daha önce Rakka, Afrin ve Münbiç’te de oynadı. Ancak Türk ordusu tüm oyunları tek tek bozdu...

Barış Pınarı Harekatı’nda 6 günde 2 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köyü PKK/PYD’den kurtaran Türkiye’ye karşı ABD-PKK-Esed üçgeninde kirli bir oyun sahneye konuldu. Teröristleri temizleye temizleye Ayn-el Arab’a yürüyen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nu durdurabilmek için “PYD ile Esed rejimi anlaşmaya vardı” iddiasını ortaya atan bebek katillerinin, aynı tezgaha Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda da başvurduğu belirlendi.

ABD, PKK ve Esed tutuştu

Cumhurbaşkanı ve Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı’nda 6 gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yerli silah sistemleriyle terör mevzilerinin altını üstüne getirdiği harekatta Suriye Milli Ordusu önce Rasulayn, ardından Tel Abyad ilçelerini terörden arındırarak ay yıldızlı bayrağımızı dikti. 6 günde 2 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köyü PKK/PYD’li teröristlerden kurtaran kahraman ordumuz 560 haini etkisiz hale getirdi. Çözülmenin de erken başladığı örgütte 24 terörist teslim oldu. Kararlılıkla ilerleyen Mehmetçiklerimiz rotayı Ayn-el Arab (Kobani) ve Münbiç’e çevirdi. Hainlere ölüm, Haçlı Batı’ya korku salan Barış Pınarı Harekatı’na takoz olmak için devreye giren ABD ile PKK, sahaya Esed rejimini sürme girişiminde bulundu. PKK-PYD’nin sözde Kobani Savunma Komitesi Eş Başkanı General İsmet Şeyh Hesen, “Suriye hükümetiyle anlaşmaya vardıklarını, bu güçlerin gece saatlerinde Kobani’ye gireceklerini” iddia etti.

Ancak ABD-PKK-Esed üçgeninde oynanan bu kirli oyun, daha önce de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sırasında da oynandı.

İlk tokat Fırat Kalkanı

Türk ordusu karşısında çil yavrusu gibi dağılan PKK/PYD ile anlaşarak işgal altında tutulan Ayn-el Arap’a gireceği iddia edilen Esed rejimi, aynı oyunu daha önce Rakka, Münbiç ve Afrin’de de oynadı. Bebek katilleri, teröristlere ölüm kusan Fırat Kalkanı Harekatı’nın devam ettiği günlerde Rakka yolunu kapatmak için anlaştığını duyurdu. Fırat Kalkanı Harekatı’nda Azez, Çobanbey ve El Bab’ın özgürleştirilmesinden sonra operasyonun Rakka’ya uzanmasından ürken ABD-PYD ve Esed üçlüsü, Mart 2017’de “Rakka anlaşması” sağlandığını iddia etti. Görüntüde Esed rejiminde olan bölgeler, sahada ise PKK-PYD’nin yönetiminde kaldı.

Afrin yalanı

Şam şeytanları, 20 Ocak 2018’de başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nda da baş gösterdi. TSK ile Suriye Milli Ordusu’nun PKK/PYD’den temizlemek için köy köy ilerlediği süreçte Afrin merkezine ulaşılamaması için masada oyun çeviren teröristler, Şam yönetimi ile Afrin anlaşması yaptıklarını iddia etti. İngiliz haber ajansı Reuters’ın 19 Şubat 2018’de duyurduğu “tezgah”ta bir YPG yetkilisi “rejim birliklerinin Afrin sınırındaki kritik noktalara konuşlandırılacağını” duyurdu. Bu oyun Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü engelleyemedi ve Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nın 58’inci gününde, 18 Mart 2018’de Afrin şehir merkezini kontrol altına aldı.

Münbiç’te tezgâh

Afrin’i alarak Münbiç’in kapısına dayanan Türkiye yine karşısında ABD-PKK-Esed üçlüsünün şeytani planını buldu. Afrin’de oynadığı “rejim bayrağı” oyunu tutmayan PKK ile Esed çeteleri, Türkiye’nin Münbiç’e harekat düzenleme hazırlığı yaptığı dönemde “Münbiç’e Esed rejimi girecek” iddiasını ortaya attı. Türkiye’nin Münbiç’e gireceği süreçte “Münbiç’te Arimah vilayetinin kontrolü, rejim güçleri ile PKK/YPG arasında geçen görüşme sonrası, Esed rejimine bırakıldı. Münbiç de Esed’in kontrolüne girecek” denildi. Ancak Münbiç’te kontrol PKK/PYD’de kaldı.

Hep aynı oyun

Bebek katillerinin ittifakına sahne olan topraklarda, Türkiye’nin barış ve adalet için başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda yine aynı rol sahnelendi. Ayn-el Arab’ı teröristlerden çevirmek üzere bu bölgeye yönelen Türkiye’yi önlemek için PKK/PYD ile Esed’in anlaşarak Kobani’ye rejim bayrağı çekileceği öne sürüldü.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 15.10.2019 10:06

İLGİLİ HABERLER