Asayiş
  • 30.4.2015 23:17

Serbest kalan Osman Özsoy şova devam etti

Prof. Dr. Osman Özsoy Savcılıkta yapılan sorgulamadan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Özsoy, 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özsoy, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağık kontrolüne getirildi, daha sonra da polis ekipleri eşliğinde Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Prof. Dr. Osman Özsoy Savcılıkta yapılan sorgulamadan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Özsoy, 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OSMAN ÖZSOY: KİMSE DÜŞÜNCESİNİ İFADE EDEMİYOR

Prof. Dr. Osman Özsoy adliye çıkışında şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yaşanan süreci 3-5 tane mert adam tersine çevirir diyorum. Kimse düşüncesini ifade edemiyor. Böyle komedi olmaz. Pazartesi günü televizyon programında bunları söyledim. Söylediklerimin arkasındayım. Salı günü yazım başka eksene kayacak diye yazımı değiştirdim. Erdem Başçı'yı örnek verdim.

İşin garip tarafı şu; Salı günü ironik birşey oldu. Gemiye bindim. Üsküdar'da bir kişi geldi. Üsküdar emniyetindeyim dedi. Hayırdır nerede çalışıyorsun dedim. Gözaltı için geldim dedi. Bütün metrobüslerde, marmarayda, gemilerde beni arıyorlarmış. Evimin etrafını kuşatmışlar. Arasalar gelirdim. Mert adamlar kaçmazlar. Ne oldu aldılar beni gemi ile geçelim dedim. Araba bekliyor dediler. Emniyette sıkıntı yaşamadım. Kartal Adliyesine sevk edildiğinde etrafımda çok sayıda polis vardı. Adliye mensupları da şaşırdılar. Buraya ne azılı teroristler geldi etrafında bu kadar koruma yoktu diye. 100'e yakın şüphelinin kala bileceği nezerathanede tek başınaydım. Başka hiç bir şüpheli yoktu. Bir televizyon programında düşenceyi ifade etmek nasıl bir suç teşkil ediyor ki Terörle Mücadele nezarehanesinde tek şüpheli siz ola biliyorsunuz. Kararından dolayı hakimi kutluyorum.”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER