Spor
  • 14.8.2009 17:15

SERCAN'LA İLGİLİ SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Pazar günü oynanacak Eskişehirspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Sağlam, ligin ilk haftasında konuk ettikleri Kasımpaşaspor'u yenerek, 3 puanı aldıklarını ve lige iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Sağlam, deplasmanda Eskişehirspor ile sezonun ikinci maçını oynayacaklarını belirterek, daha sonra evlerinde Ankaragücü'nü ağırlayacaklarını ve ardından zirveyi kovalayan, hedefleri büyük olan üç takımla karşılaşacaklarını kaydetti.

''Zorlu üç hafta içinde alınacak puanlar bu grubun içinde kısa vadede olup olmayacağımızın göstergesi olacak'' diyen Sağlam, şöyle konuştu:

''Beklentimizi karşılarsak camia ve taraftarımızla ilgili daha değişik bir ortam ortaya çıkacak. Deplasmandan alınacak galibiyet ve sahamızda alınacak 3 puan büyük avantaj sağlayacak. Bu sezon Bursaspor'un hedefleri çok büyük. 34 karşılaşmadan en az kayıpla ayrılmayı hedefliyoruz. Her maçı kazanacağız derken ligde bulunduğu konumlar ne olursa olsun takımları büyütüp, çekinerek, ürkeklik havasında oynamayacağız. Her takıma saygımız olacak. Bu bakışla iyi bir yola girip sezonu iyi bir yerde bitireceğiz.''

Sağlam, Eskişehirspor'un saha ve seyircisi önünde ilk maçına çıkacağını ifade ederek, ''Kazanmak isteyecekler. Bursaspor gibi önemli bir takım karşısında ortaya iyi futbol koyup taraftarlarına 3 puan armağan etmek isteyecekler. Eskişehirspor, geçen sezon bizi sahamızda yendi. Biz de onları sahalarında yendik. Bu maçlarda iki şehir ve iki takım adına güzel sahneler ortaya çıktı'' diye konuştu.

Bu maçın da dostluk içinde başlayıp, bitmesini istediklerini dile getiren Sağlam, futbolda rekabet olması nedeniyle geçici sertliklerin yaşanabildiğini söyledi.

Sağlam, rekabet ortamında ufak bir iki sertlik ve tartışmanın olabildiğini ifade ederek, ''Bu tür ufak olaylar iki şehrin, takımın dostluğuna gölge düşürmez. Maç oynanır biter. Kazanırsak sevincimizi yaşarız. Kaybedersek rakibi tebrik ederiz. Ama kazanmak istiyoruz'' dedi.

-''İDEAL KADROYLA ESKİŞEHİRSPOR MAÇINA ÇIKARIZ''-

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Sağlam, şöyle devam etti:

''Milli takımlara giden oyuncularımız oldu. Ivankov oynamadı, bir sorun yok. Sercan dönüşünde çalışmalara katıldı. Eren ve Serdar Aziz'de sakatlıklar var. Çalışmalara çıkmadılar. Bu karşılaşmada oynamayacaklar. Takımda bazı oyuncularımızda fiziksel anlamda sıkıntıları var. Ergiç, Kirita, Tadeu ve Batalla gibi. Her geçen gün takımın seviyesine ulaşmak için çalışıyorlar. Ivan Ergiç bu maçta forma giyebilir. Batalla'nın sorunu çözülemedi. Çözülürse forma giyebilir. Gökhan ve Kemal kadromuzda olmayacak. Kafamızdaki ideal kadroyla Eskişehirspor maçına çıkarız.''

Sağlam, bir gazetecinin, ''Başka futbolcu gönderecek misiniz'' sorusu üzerine, önümüzdeki günlerde bir ya da iki futbolcuyla yollarını ayıracaklarını söyledi.

-SERCAN'IN TRANSFERİYLE İLGİLİ HABERLER-

Genç milli futbolcu Sercan Yıldırım'ın transferiyle ilgili çıkan haberlere de değinen Sağlam, şunları kaydetti:

''Sercan, Bursaspor'un futbolcusu. Transferiyle ilgili son yetkili merci Bursaspor. Transferiyle ilgili babası, abisi, annesi ya da menajeri karar verecek durumda değil. Sercan Bursaspor'da oynamaktan memnun. Taraftarlarımız kesinlikle bu tür haberlere itibar etmesin. Kendisi burada mutlu. Biz de memnunuz. Bu tür söylemler sadece oyuncuya ve takıma zarar verir. Kendisinin Bursaspor ile üç yıllık sözleşmesi var. Resmi olarak kulübü de arayan olmadı. Babası ve menajeri farklı boyutlarda konuşabilirler. Önemli olan Bursaspor'un, antrenörün ve oyuncunun memnuniyeti. Sercan bizimle beraber olacak. Çok ekstra bir durum olursa kulüp olarak açıklamalarda bulunuruz.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER