Spor
  • 25.8.2004 00:01

ŞEREF EROĞLU VE HAMZA YERLİKAYA YARI FİNALDE

ATİNA - 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreşte müsabakalara iyi bir başlangıç yapan Türk Milli Takımı'nda, 66 kiloda Şeref Eroğlu ve 84 kiloda Hamza Yerlikaya, yarı finale yükseldi.
     Ano Liossia Spor Salonu'ndaki grekoromen güreş müsabakalarının ilk gün akşam seansında Türk sporcuları, 3 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
     Dünya Şampiyonu Eroğlu, grubundaki son karşılaşmasında, Ermeni asıllı Ukraynalı Vardanyan'ı 5-0 sayıyla yenerek, yenilgisiz grup birincisi oldu ve yarı finale adını yazdırdı. Eroğlu, yarı finalde bir başka Ermeni asıllı sporcu Kazak Manukyan ile yarın sabah seansında, final için mücadele edecek.
     Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yerlikaya, grubundaki son müsabakasında, Estonyalı Tarvi Thomberg karşısında 3-0 sayıyla galip gelerek yenilgisiz grup birinciliğine ulaştı. Yerlikaya, yarın sabah seansında yapacağı yarı final karşılaşmasında, Ermeni asıllı İsveçli Abrahamyan ile karşı karşıya gelecek.
     55 kiloda Dünya Şampiyonu Ercan Yıldız, grubunda son müsabakasını Litvanyalı Adomaitis ile yaptı ve karşılaşmayı 3-1 sayıyla kazanmasına karşın grup ikincisi olarak oyunlara veda etti.
     120 kiloda Yekta Yılmaz Gül ise 2. karşılaşmasında grup birinciliği için mücadele ettiği Kübalı Mijuil Lopez'e 4-0 sayıyla yenilerek 2. olurken, oyunlardan elendi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER