Gündem
  • 11.11.2020 22:31

Şeref Malkoç, ikinci defa Kamu Başdenetçisi seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Kamu Başdenetçisi adayı olarak Şeref Malkoç, Orhan Göçer ve Murat Dede'yi TBMM Başkanlığı'na bildirdi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın Genel Kurulda adayların isimlerini okutmasının ardından Kamu Başdenetçisi seçimine geçildi.

Adaylar, ilk iki turda gerekli üçte iki çoğunluk olan 400 oyu alamadı. Üçüncü oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301 oy sağlanamadığı için adaylardan en fazla oy alan Şeref Malkoç ile Murat Dede dördüncü oylamaya kaldı.

Dördüncü oylamada 249 oy alan Şeref Malkoç yeniden Kamu Başdenetçisi oldu. Murat Dede ise 3 oy aldı.

Bütün oylamaların gizli yapıldığı Kamu Başdenetçiliği seçiminin ardından işsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmelere geçildi.

ŞEREF MALKOÇ KİMDİR?

Malkoç, 1960'ta Trabzon'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Malkoç, Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürlüğü, Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tez İş, Belediye İş, Öz Gıda İş, Öz İplik İş sendikalarının avukatlığını yaptı, ayrıca serbest avukat olarak da çalıştı. TBMM'de 20 ve 21. dönemlerde AKP'den Trabzon milletvekili olan Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığını yürütüyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 11.11.2020 20:32

İLGİLİ HABERLER