Dünya
  • 9.5.2004 00:32

ŞEREFSİZLER!.. IRAK'TA ABD ASKERLERİNİN BİR ÖLÜYE TECAVÜZ EDERKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

ABD Başkanı George Bush, Iraklı tutuklulara yönelik işkencenin, birkaç kişinin yanlış davranışı olduğunu, Irak’ta görev yapan binlerce Amerikalı askere mal edilmemesi gerektiğini belirtti. Ancak yeni ortaya atılan yeni iddialar Bush’u yalanlıyor.
     ABC News cezaevinde ölen bir Iraklıyla ilgili soruşturmayı gündeme getirdi.
     
     Amerikan ve İngiliz gazetelerinde, Irak’taki askerlerin ağzından her gün yeni işkence öyküleri yayınlanırken, önümüzdeki günlerde yeni fotoğrafların da ortaya çıkması bekleniyor.
     
     Beyaz Saray, işkence skandalının yolaçtığı tepkileri dindirmek için çaba gösterirken, Iraklı tutuklulara yapılan işkencelerle ilgili olarak bu kez Amerikan ABC televizyonu yeni iddiaları gündeme taşındı. ABC televizyonu, ABD ordusunun, Nasıriye’deki “Beyaz at” cezaevinde tutukluluğu sırasında hayatını kaybeden eski Baas üyesi 52 yaşındaki Nedim Hattab’ın ölümünü soruşturduğunu duyurdu. Hattab’ın dövülerek öldürüldüğünü gösteren fotoğrafları da yayınlayan televizyon, bunun CIA ve ordunun, Iraklı tutuklulara yapılan kötü muameleyi araştırdığı en az 13 olaydan biri olduğunu aktardı.
     
     DAİLY MİRROR’DAN YENİ FOTOĞRAF
     
     İngiliz askerlerinin Iraklı tutuklulara yaptıkları işkenceyi gündeme taşıyan Daily Mirror gazetesiyse, yeni bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta, bir İngiliz askerinin, zırhlı araçta dövülen Iraklı bir tutuklunun fotoğrafını çektiği görülüyor.
     
     
     Özellikle İngiliz ve Amerikan gazetelerinde, Iraktaki askerlerin ağzından, her gün yeni işkence öykülerinin yayınlandığı dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlere Iraklı tutuklulara yapılan kötü muameleyle ilgili yeni fotoğrafların da yayınlanması bekleniyor. Yeni iddialara da yer veren gazete, İngiliz askerlerinin kötü muamele gören Iraklı tutukluların fotoğraflarını çekerek daha sonra yaşadıklarını anlatırken arkadaşlarına gösterdiklerini yazdı.
     
     ÖLÜYE BİLE TECAVÜZ ETMİŞLER
     
     NBC televizyonu ise, üst düzey bir askeri yetkiliye dayanarak verdiği haberinde Rumsfeld'in sözünü ettiği fotoğraflarda, Iraklı erkek çocuklara tecavüz, ABD'li bir kadın askerin Iraklı bir kadınla cinsel ilişkiye girmesi, mahkumların döve döve öldürülmesi ve bir ölüyle "ilişyki"ye girilmesi görüntülerinin bulunduğunu bildirdi. Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER