Spor
  • 24.10.2008 11:38

SERGEN'İN HAYRAN KALDIĞI GALATASARAYLI FUTBOLCU...

İŞTE özlenen G.Saray.. Ben bu takımı çok beğendim.. Adeta hepsine sihirli bir değnek dokunmuş, o arkada çok hata yapan, rakibe çok boşluk bırakan takım gitmiş, yerine inanılmaz mücadele eden, sahanın her yerini kontrol eden, rakibe oynama izni vermeyen başka bir takım gelmiş...
MAÇA müthiş başladı G.Saray. Bir kanattan Arda, diğer kanattan Kewel, arkadan onlara destek veren Lincoln darmadağın ettiler Olympiakos’u.. Ki o Olympiakos’un hiç de böyle boş bir takım olmasını beklemiyordum.. Çünkü dün öğle saatlerinde Yunanlı taraftarlarla bir vesileyle karşılaştım.. Oturduk, onlara Olympiakos’u sordum, ‘Çok para harcadık, müthiş bir takımız, özellikle Diogo büyük yıldız olacak’ diyorlardı.. Dünkü maça bakıyorum ve ilk aklıma gelen şu: Benim konuştuğum taraftarlar sanırım Olympiakos’un maçlarını hiç izlememişler.. G.Saray’ın müthiş futbolu onları böyle kötü göstermiş olabilir ama adamlarda da hayat yok..
G.SARAY’IN etkileyici futbolunun sebeplerinin başında takım halinde herkesin iyi oynaması rol oynadı.. Başrolü Sabri’ye veriyorum.. Be kardeşim, sen hiç mi yorulmazsın? Sabri önde ve arkada parmak ısırtacak işler yaptı.. O kadar çok depar attı, o kadar çok dripling yaptı, o kadar disiplinli biçimde geriye döndü ki, ben seyrederken yoruldum.. O gereksiz agresifliklerini de bir kenara bıraktı.. Son maçlara bakarsak, kendisini alkışlamak lazım..
***
AYNI şekilde Kewell’ı da diğerlerinden ayırıyorum.. Kewell çok akıllı, çok teknik bir oyuncu.. Ne zaman çalım atacağını, ne zaman pas vereceğini biliyor.. Bu bakımdan Arda ile Lincoln’den ayrılıyor.. Tribüne değil, takıma oynuyor.. Arda, Ayhan, Meira, Hakan Balta, Barros hepsi birden iyi oynadılar.. Dolayısıyla Lincoln de iyi gözüktü.. Ben Türkiye’ye geldiğinden beri Lincoln’ü bu kadar gayretli görmedim.. Fiziksel açıdan çok diri olmamasına karşın elinden geleni yapmaya çalıştı.. Biraz da kondisyon kazanırsa, o özlenen Lincoln’ü görebiliriz.. Herkes dünkü kadar koşarsa, bu takımın bir yıldız oyuncuyu idare etme lüksü olabilir.. G.Saray da bu lüksü kullandı, Lincoln ekstra işler peşinde koşma şansı yakaladı..
***
DİKKATLİ okuyucularım bilir.. Ben Ayhan’ın oyun stiline öyle aman aman bayılmam.. Ancak Ayhan şu anda hakikaten çok başarılı.. Tecrübesini konuşturuyor, agresif, toplara basıyor, 2 ayağını birden kullanıyor.. Bu tarz adamlar her takım için önemli.. İstersen sol bekte, istersen ortada, istersen kalede oynatabiliyorsun, kulübede kalırsa problem de çıkarmıyor.. Böyle bir Ayhan’a ben dahil kimse laf edemez.. Tabii bunda sezon sonunda mukavelesinin bitiyor olması da rol oynayabilir, o da kulübün işine gelir..
G.SARAY’DA en tuttuğum oyunculardan biri Milan Barros.. Dünkü haline üzüldüm.. Adam tek forvet oynuyor ama çok zeki.. Her ne durumda olursa olsun topun ön tarafta kalmasını sağlıyor ve arkadan gelen Lincoln, Kewell ve Arda’ya topu bırakıyor.. Ama bırakıp gol için kaleye doğru döndüğü zaman topu geri alması gerekiyor.. Oysa ya Arda ya da Lincoln topu hızla kaleye yönelen Baros’a atacağına çalımı seçiyor.. O sırada rakip defans yerleşiyor, Baros’un da gol atması zorlaşıyor.. Birçok pozisyonda arkadaşlarına sinirlendiğini gördüm, ki haklı.. Bu anlayışla gol atması zorlaşıyor.. Yoksa dün en azından 5-6 defa kaleyle başbaşa kalması işten bile değildi..
SONUÇ olarak G.Saray güzel bir gruba düşmüş.. Metalist’i de burada yenerler, deplasmandan da rahatlıkla en azından 1 puan çıkarırlar.. Grup birincisi olmaları bile sürpriz sayılmaz benim için..

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER