Asayiş
  • 29.4.2010 18:23

SERİ KATİL DAHA ÖNCE DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZI YARALAMIŞ

İZMİR - İzmir'de cumartesi gecesinden itibaren arka arkaya işlenen 3 cinayetin zanlısı olarak yakalanan H.A'nın, ocak ayında üniversite öğrencisi genç bir kızı bıçakla yaraladığı ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, H.A'nın Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduğu sırada, daha önce meydana gelen bir olayla bağlantısını araştıran ekipler, Balçova Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi D.B'yi (24), Bozyaka'daki hizmet binasına çağırdı.
D.B, 9 Ocak gecesi saat 00.15 sıralarında otobüsten inip, evine doğru giderken bir kişinin saldırısına uğradığını anlatarak, bıçakla sağ kolu ile sol elini yaralayan kişinin H.A. olduğunu teşhis etti.
Gözaltına alınan H.A'ya cinayetlerle ilgili 20 soru sorulduğu, zanlının susma hakkını kullanarak cevap vermediği öğrenildi.

-UYUDUĞU SIRADA YAKALANDI-

Diğer yandan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bodrum'da kaldığı pansiyona baskın yaptığı zanlıyı uyuduğu sırada yakaladığı belirtildi.
H.A'nın el çantasında Bodrum'daki restorandan çaldığı 7.65 mm. çapında tabanca, bu tabancaya ait 20 fişek, 1 bıçak, göz yaşartıcı sprey, silahı çaldığı restoran sahibine ait zanlının fotoğrafı bulunan ehliyet ve silah ruhsatı, öldürdüğü Mustafa Has'a ait ehliyet, biri öldürdüğü Ayşe Selen Ayla'ya ait 2 cep telefonu, 200 dolar ve 645 TL, 27 Nisan tarihli ve manşetinde ''İzmir'de seri katil paniği'' haberi bulunan bir gazete, Mustafa Has'a ait 3 yüzük ele geçirildiği öğrenildi.
Bu arada, zanlının kardeşleri T.A. (25), A.A. (19) ve A.A. (16) ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

-MOBESE'NİN KATKISI OLMADI-

Mustafa Has'ın öldürüldüğü Fevzipaşa Bulvarı'ndaki bir iş yerinden elde edilen görüntü sayesinde zanlının kimliğini belirleyen polis, aynı bulvar üzerinde bulunan ve olay yerine yakın 2 farklı noktadaki MOBESE kameralarından ise ''çalışmadıkları'' için görüntü elde edemediği öğrenildi.

-4 GÜNDE 25 BİN 880 KİŞİ-

İzmir polisinin, zanlıyı yakalamak için 4 gün boyunca 25 bin 880 kişiyi sorguladığı, aranan 219 kişiyi yakaladığı, ayrıca sabıkalılar, cezaevinden yeni tahliye olanlar, katilin eşkaline ve profiline uyan psikolojik tedavi görenleri de tek tek incelediği belirtildi.
Kentteki tüm telefon bayilerini dolaşan ekiplerin, güvenlik kameralarından elde ettiği görüntüleri kullanarak bu kişinin telefon satıp satmadığını araştırdığı ve 3. cinayetin işlendiği Fevzipaşa Bulvarı üzerindeki bir telefon bayisinin, görüntüdeki kişiyi tanıması üzerine Mustafa Has'ın cep telefonun bu bayiye satıldığının belirlendiği bildirildi.
Telefonu sattığı sırada kendisinin garson olduğunu söyleyerek yanlış bir isim veren zanlının gerçek kimliğini belirlemek için restoranları dolaşan polisler, zanlının otobüse binerek Bodrum'a gittiğini tespit etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER