Spor
  • 16.5.2004 20:18

SERIE A'DA SEZON SONA ERDİ

ROMA - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A)'da 2003-2004 futbol sezonu sona erdi. Şampiyon AC Milan, sezonun son maçında AC Brescia'yı 4-2 yendi.
     Emre ve Okan'ın takımı FC Inter, ligi 4. sırada tamamlayarak gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden itibaren katılmaya hak kazandı.
     Baraj maçı yapacak olan AC Perugia, Serie A'da kalma umudunu sürdürürken Ancona, FC Empoli ve FC Modena ise Serie B'ye düştü.
     Milan'ın Ukraynalı forveti Shevchenko, ligin son maçında 1 gol daha atarak bu sezon Serie A'da kaydettiği toplam gol sayısını 24'e yükseltti. Shevchenko böylece Serie A'da 3. kez gol krallığını da elde etmiş oldu.
     Sezonu 2. sırada tamamlayan AS Roma, deplasmanda UC Sampdoria Cenova ile golsüz berabere kalırken, 3. sıradaki FC Juventus ise Siena deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
     Ligi 4. sırada bitirerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma hakkı kazanan FC Inter'in ise Empoli karşısındaki 3-2'lik galibiyeti, AC Parma ve SS Lazio'nun 4. sırayı alma düşlerini suya düşürdü. Emre Belözoğlu'nun 90 dakika oyunda kaldığı karşılaşmada siyah-mavililerin gollerini Adriano (2) ve Recoba kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER