Gündem
  • 4.6.2020 17:58

Serrac Türk şirketlerini ülkesine davet etti!.. Gelin Libya'yı birlikte imar edelim

Türk devletine ve milletine teşekkür eden Serrac, bütün tür şirketlerini ülkesine davet ederek, "Gelin Libya'nın zenginliklerini birlikte kullanarak bu güzel ülkeyi birlikte imar edelim" dedi.

LİBYA BAŞBAKANI SARRAC AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 Sarrac şöyle konuştu:

Kendisiyle çok önemli konuları ele aldık. Libya'daki gelişmeleri ele aldık. Aynı bağlamda ikili ilişkilerimizin geliştirilmesiyle ilgili konulara değindik. Bu bağlamda Türkiye'nin tarihi ve cesur tutumundan dolayı teşekkürlerimizi ilettik. Libya halkının yanında yer almalarından dolayı minnettarlığımızı ifade ettik.

Bugün, bu güzel günde bize karşı lejyonerler ve onları destekleyenler tarafından başlayan bu saldırılardan sonra birkaç saat öncesinde büyük bir başarıyı elde etmiş olduk. Ve Trablus ve çevresini özgürleştirmeyi sağladık.

Aslında bu zafer hepimizin zaferidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

İlk günden beri sayın Cumhurbaşkanına da ifade ettiğim gibi mücadeleye devam edeceğiz. Bu düşmanı ortadan kaldırılıncaya kadar, ülke topraklarını zorla ele almalarına karşı mücadelemizi yapacağız. Modern demokratik ülkemizi tesis etme yolunda geri adım atmayacağız.

Ülkenin geleceği ve olanaklarını sömürmelerine izin vermeyeceğiz. Eğer bu savaş suçlusuyla müzakere masasına oturmayla ilgili her ne kadar bir takım zorlamalar olsa dahi kendisinin meşru davranmadığını da bilmekteyiz.

Hiçbir şekilde kendisine bundan sonraki süreç içerisinde bir müzakere olanağı vermeyeceğiz. Bizim için önemli olan taraf halktır, halkın iradesidir.

Libyalıların ölümüne sebep olan taraflara da bir çağrıda bulunuyoruz. Şu an sizler Trablus çevresinde surlarında yenilgiye uğradınız. Diyorum ki, tarih sizi asla affetmeyecektir.

Çok değerli kardeşim, Cumhurbaşkanı Erdoğan; Libya sahip olduğu kaynaklar ve birçok zenginlikle Türkiye ile yapıcı işbirliğini kurma olanaklarına sahiptir. Hep beraber sizlerle omuz omuza, Libya'nın tekrar imarı sürecinde de Türkiye ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına ve halkına en içten dileklerimi iletirken, Türkiye'ye daha fazla atılım getirmesini ve halkın daha iyi noktalara ulaşması temennimi iletiyorum.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2020 18:02

İLGİLİ HABERLER