Spor
  • 24.7.2009 00:23

SERVET: "TAKIM OLARAK ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Galatasaray, kendi sahasında Kazakistan temsilcisi FC Tobol'u 2-0 mağlup ederek, bir üst tura yükseldi ve 3. ön eleme turunda İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'nın rakibi oldu.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Avrupa Kupaları'nda mücadele eden tüm Türk takımlarına başarı dileyerek, Türk takımlarının bu sene Avrupa'da önemli başarılar elde edeceklerine inandığını söyledi.


Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı ise, maç sonrası yaptığı açıklamada, bekledikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, "Ama iyi bir top oynadığımız söylenemez. Sezon başında böyle oluyor. Yeni katılanlarla beraber daha iyi bir takım ve futbol ortaya çıkacağını düşünüyorum'' dedi.


Sarı-kırmızılı takımda transferin hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydeden Helvacı, bir basın mensubunun Portekizli yıldız Deco ile ilgili çıkan haberleri hatırlatması üzerine ''Gördüğünüz gibi şu anda 18 kişilik kadroda yok'. Dolayısıyla böyle bir şeye 'Evet' demek bugün için mümkün değil'' diye konuştu.


Yeni transfer Keita'nın transferinde herhangi bir pürüzün olmadığını söyleyen Helvacı, "Keita transfer edildi, bedeli ödendi. Zamanında gerektiği şekilde takıma katılacaktır. En geç yarın bize belgelerinin gelmesi lazım. Biz de federasyona bildireceğiz. Keita'nın UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaması gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.


Sarı-kırmızılı takımın Tobol maçında ilk golünü atan Mustafa Sarp ise, zor bir maç olduğunu belirtirken, sarı-kırmızılı taraftarların karşısına çıktığı ilk maçta, böyle güzel bir atmosferde gol atmasının kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.


Sarı-kırmızılı takımın ikinci golünü atan tecrübeli defans oyuncusu Servet Çetin de, takım olarak biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Rakibimiz iyi mücadele etti. Zor bir maç oldu. Henüz takım olarak hazır değiliz. Rakibimiz karşısında 60. dakikadan sonra düşüş yaşadık, ama turu geçmesini bildik. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Önümüzdeki eleme turunu geçersek, biraz daha hazır duruma geleceğiz. Bizden beklentiler fazla, ama hazır olduktan sonra daha iyi bir performans göstereceğiz" dedi.


Teknik direktör Rijkaard'ın takımda uygulamak istediği sistemle ilgili sorun olmadığını söyleyen Servet Çetin, "Her hocanın kendine göre bir sistemi var, ancak takım halinde mücadele ederseniz, savunma ve hücum yaparsanız her türlü sistemi oynarsınız. Hocamızın kendine göre sistemi var, bizim bunu uygulamamız gerekiyor. Haftalar geçtikçe daha iyi olacağız" diye konuştu. Tecrübeli futbolcu, transferiyle ilgili bir soruya, Galatasaray'ın menfaatlerine uygun bir teklif gelmesi halinde, takımının da onay vermesi halinde yarın da gidebileceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER