Asayiş
  • 3.5.2013 14:45

Sevgilisini ağzına çorap sokarak öldürdü!

İZMİR'de, çiftçi 75 yaşındaki A.T., imam nikahıyla birlikte yaşadığı 58 yaşındaki Nebahat Özyağan'ı ağzına çorap sokarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Olay geçen 22 Ağustos'ta Gürçeşme Semti 3773 Sokak üzerinde meydana geldi. Nebahat Özyağan'dan bir süredir haber alamayan komşuları polise başvurdu. Eve giden polis ekiplerinin araştırmasında Özyağan'ın cesedi bulundu. Fıtık rahatsızlığı bulunduğu için üç ayda bir özürlü maaşı alan Nebahat Özyağan'ın, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside boğularak öldürüldükten sonra ağzına çorap ve peçete tıkıldığı ortaya çıktı.

Polisin araştırmaları sırasında, genelevde çalıştıktan sonra bir süre de birahane işletmeciliği yaptığı ortaya çıkan Nebahat Özyağan'ın yakın çevresi ile ilişkide bulunduğu kişiler araştırılmaya başlandı. Polisin bu araştırmaları sırasında da A.T. ile ilişkisinin bulunduğu tespit edildi. Ekipler, A.T.'nin yaşadığı Turgutlu'nun Güney Köyü'ne giderek soruşturmasına burada devam etti. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin görüştüğü A.T., suçunu itiraf edip Özyağan'ı kendisinin öldürdüğünü söyledi. Adliyeye sevk edilen A.T., tutuklandı.

ÇOK PİŞMANIM

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan A.T., yapılan son duruşmaya avukatı ile katıldı. A.T., ifadesinde, olaydan üç ay önce Nebahat Özyağan ile tanışıp, konuşarak anlaştıklarını ve evlenme kararı aldıklarını, resmi nikah yapmadan dini merasimle evlendikten sonra Turgutlu'da oturduğu eve geldiklerini söyledi. A.T., "Burada bir gün kaldık. Aramızda yaptığımız anlaşmaya göre kendisi İzmir'e geri döndü. Olay günü telefonla arayıp yanına gelmemi istedi. Gelirken de kendisine para getirmemi istiyordu. O güne kadar 20 bin lira para verdim. O gün de gelirken 500 lira getirmemi, resmi nikah kıyacağını söyledi. Sabah birlikte kahvaltı ettik. Parayı getirmediğimi söyleyince, üzerime yürüyüp, bana hakaret etti. Benimle resmi nikah yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Bu sözlere sinirlenip, oturduğum yerden kalktım. İki elimle boğazına sarıldım. Ardından ağzına peçete ve çorap tıkadım. Cinayeti işlediğimi iki çocuğuma da söyledim. Çok pişmanım" dedi.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Sanık A.T'nin avukatı Aydın Kırmızıtaş, kovuşturmanın genişletilmesini, olayla ilgil bazı tanıkların olduğunu, müvekkilinin arazilerini satıp, PTT kanalıyla ölen kişiye gönderdiği paraların miktarının tespitini istedi. Savcı ve mahkeme heyeti bu talepleri reddetti. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalaasında toplanan deliller, adli tıp raporu ve sanığın samimi ikrarına göre olayın meydana geldiğini, bu nedenle müebbet hapis cezası ile cazalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı mütalaaya karşı diyeceklerini söylemek için süre verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de, duruşmayı karar vermek için gelecek aya erteledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER