Asayiş
  • 29.11.2007 16:09

SEVGİLİSİNİN KIZINA TACİZDE BULUNAN SANIĞA CEZA YAĞDI!

İzmir’de birlikte olduğu kadının 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen sanığa 31 yıl 6 ay, kızın annesine ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
      İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan anne Sevgi T. ile Ekrem Bekdemir katıldı.
      Önceki duruşmalarda, Ekrem Bekdemir ile birlikte yaşarken, Bekdemir’in kızına cinsel istismarda bulunduğunu anlatan Sevgi T, "Cezaevinde yattım. Suçumun cezasını çektiğimi düşünüyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
      Ekrem Bekdemir ise suçlamaları reddederek, "İki odalı bir evde kalıyordum. Nasıl böyle bir suçu işlemiş olabilirim" diye konuştu.
     
     KARAR
      Yargılama sonunda mahkeme heyeti, çocuğu cinsel yönden istismar ettiği iddiasıyla anne Sevgi T’ye 4 yıl hapis cezası verdi. Suçu çocuğuna yönelik işlemesi nedeniyle sanığın cezasını dörtte bir oranında artıran mahkemeye heyeti, Sevgi T’yi 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Sanığın pişmanlığını da dikkate alan hakim, bu cezada altıda bir oranında indirime giderek, sanığı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
      Mahkeme heyeti, Ekrem Bekdemir’e, 15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 14 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eylemini, kendisini üvey baba olarak bilen kişiye yönelik işlediğini dikkate alan mahkeme heyeti, hapis cezasını yarı oranında artırdı ve hapis cezasının süresini 21 yıla çıkardı. Sanığın suçu birden fazla işlediği kanaatine de varan mahkeme heyeti, bu cezada da yarı oranında artırıma giderek, sanığı 31 yıl 6 ay hapse mahkum etti.
     
     İDDİANAME
      İddianameye göre, eşinden boşandıktan sonra evlere temizliğe gittiği belirtilen ve hayat kadınlığı yaptığı iddia edilen Sevgi T, kızı B.İ.Y.
      (13) ile Buca İlçesi Adatepe Mahallesi’nde oturan Ekrem Bekdemir’in yanına taşındı. Ekrem Bekdemir, anneyle ilişkiye girerken, küçük kızı da ilişkiye zorladı. Annenin evde olmadığı zamanlarda da Bekdemir, B.İ.Y’yi birkaç kez cinsel ilişkiye zorladı ve manevi baskı yaptı.
      Olay, B.İ.Y’nin, yaşadıklarını Ekrem Bekdemir’in kızına anlatması üzerine ortaya çıktı. Küçük kız, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde koruma altına alındı. Anne Sevgi T. ile Ekrem Bekdemir hakkında, 15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER