Gündem
  • 30.10.2020 23:59

Sevindiren haber! Buse enkazdan çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuştuğu depremzede Buse, enkazdan çıkarıldı.

İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Büyük sarsıntının ardından deprem bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bayraklı’da enkaz altındaki bir kişiyle telefonda konuştu.

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında bölgeye giderek çalışmaları yerinden takip eden Bakan Bekir Pakdemirli, enkaz altında kalan minik Buse ile telefonda konuştu. Buse'nin  'Siz köpekleri salın ben de kedi sesi çıkartayım' sözleri izlemeyenlerin boğazını düğümlerken, Bakan Pakdemirli ve izleyenler Buse'nin teklifi karşısında zor anlar yaşadı.

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında bölgeye giden Bakan Bekir Pakdemirli, enkaz altında kalan minik Buse ile telefonda konuştu. Buse'nin 'Siz köpekleri salın ben de kedi sesi çıkartayım' sözleri izleyenlerin boğazını düğümledi. Bakan Pakdemirli Buse'nin teklifi sonrasında zor anlar yaşadı.

Buse, 9,5 saat sonra enkaz altından kurtarıldı

BUSE KURTARILDI

Bakan Bekir Pakdemirli enkaz altında kalan Buse ve ablasının kurtarıldığını açıkladı.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla konuşan Buse Hasdemir, 9,5 saatin ardından kurtarıldı.

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 4 bina tamamen çökerken toplam 17 binada enkaz oluştu. Yıkılan binalar arasında bulunan Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı'nda Buse Hasdemir de enkaz altında kalanlar arasındaydı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, telefonla enkaz altındaki Buse ile konuşarak onu kurtaracaklarını belirtmişti. Buse Hasdemir'den kısa süre önce güzel haber geldi. Buse, 9,5 saatin ardından enkaz yığınından sağ olarak kurtarıldı. Hasdemir, özel bir hastaneye sevk edildi.

SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre, deprem sonrasında 1'i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 17 vatandaş hayatını kaybetti. İzmir'de 702, Manisa'da 5, Balıkesir'de 2 ve Aydın'da 54 kişi olmak üzere toplam 763 kişi yaralandı. İzmir'de arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 4 binada çalışmalarını tamamlanırken, 13 binada çalışmalar devam ediyor. Söz konusu arama kurtarma çalışmaları için AFAD, JAK, STK'lar ve belediyelerden 3 bin 204 arama kurtarma personeli, 20 arama kurtarma köpeği ile 450 araç görevlendirildi.

.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2020 00:54

İLGİLİ HABERLER