Gündem
  • 6.1.2014 14:02

Şevkat Çetin'den Başbakan Erdoğan'a suçlama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine 17 Aralık'ta rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla suçüstü yapılmasının ardından gündemin süratle değiştirilmeye çalışıldığını öne sürdü. Çetin, "Cambaza bak' mantığıyla Türk kamuoyunun dikkati başka tarafa çekilirken, asıl niyetin ortaya dökülen kirli ilişkileri gizlemek olduğu çok açıktır" dedi.
Şevkat Çetin yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ortaya atılan 'paralel devlet' ve 'dış güçlerin komplosu' iddialarının, ayakkabı kutularındaki milyon dolarları ve bakanlara kadar uzanan kirli rüşvet ilişkileri gerçeğini değiştirmesinin mümkün olmadığıını söyledi. Çetin, "Üstelik bir dış komplodan ve paralel devletten şikâyet etmesi gereken son makam, Başbakan Tayyip Erdoğan'dır. 11 yıldır iktidarda tek başına her türlü icraatı yapan bir siyasal iktidarın şikâyet etmeye hakkı yoktur. Diledikleri her kanunu çıkaracak Meclis çoğunluğu bulunan AKP hükümeti, yürütmedeki bütün atamalarda da aynı keyfiliğe sahip olmuştur. AKP bu vatana gönülden bağlı binlerce milliyetçi ve vatansever insanın ahını almış, devlet kadrolarını kendi yandaşlarıyla ve hatta bölücü zihniyetteki çevrelerle birlikte yönetmeyi tercih etmiştir. Bürokraside yıllardır yerinden etmediği bürokrat yoktur. Bütün tayin ve terfiler kendi bilgileri dahilinde ve diledikleri gibi gerçekleşmiştir" dedi.
Paralel devletin AKP eliyle oluşturulan bir yapılanmadan kaynaklandığını öne süren Çetin, "Yıllardır terörle mücadele etmiş Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarını askeri vesayeti kaldırma bahanesiyle terör suçlusu ilan eden Tayyip Erdoğan'ın aklına paralel devlet iddiası şimdi mi gelmiştir? 17 Aralık'ta kutu kutu dolarlar, altın tüccarları ortalığa saçılınca mı AKP devleti düşünür olmuştur? Başbakan Tayyip Erdoğan, Yasin El Kadı'nın aile dostu olduğunu söyleyerek, banka müdürünün hayır sever olduğunu iddia ederek battıkça batmaktadır. Hiçbir dış güç veya paralel devlet örtüsü, bunca pisliği örtmeye yetmez" dedi.
Hükümetin özellikle Emniyet'te giriştiği sayısı binleri bulan kıyımın, ihtilal dönemlerinde dahi yaşanmamış ölçüde olduğunu belirten Şevkat Çetin, "Son günlerde AKP hükümetinin suçüstü psikolojisinin tesiriyle, daha düne kadar mahkûm ettirmek için savcılığını yapmaktan şeref duyacaklarını söyledikleri Ergenekon sanıkları ile ittifak arayışı ibret vericidir. Bu saatten sonra hükümetin açacağı her cephe, atacağı her adım gidişlerini hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden Tayyip Erdoğan ve hükümetinin henüz sona gelmeden, Türkiye'yi gerecek ve yeni sıkıntılar içerisine sokacak politikalardan vazgeçmesi herkesin hayrına olacaktır. Yargı üzerinde gölge etmekten vazgeçin ve bırakın kim suçlu ise adalet ortaya çıkarsın. Polisin, savcının görevini engelleyerek adaleti geciktirebilirsiniz ama engelleyemezsiniz. Er ya da geç millet önünde hesap vereceksiniz" dedi.
ANKARA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER