Yaşam
  • 21.7.2020 00:14

Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyeti yerine getirilemedi

KAYNAK : MİLLİYET

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan ve 87 yaşında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu için cenaze töreni düzenlendi. Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Dursunoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

17 Temmuz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 'Huysuz Virjin' karakterini yaratan 87 yaşındaki Seyfi Dursunoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçıyı son yolculuğunda ünlü isimler yalnız bırakmadı. Öte yandan Dursunoğlu'nun vasiyeti yerine getirilemedi.

'Huysuz Virjin' karakteriyle tanınan 87 yaşında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Üniversiteli gençler kadavra olarak kullansın diye vücudumu bağışladım' şeklinde açıklama yapan sanatçı Seyfi Dursunoğlu, bugün yapılan törenle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Seyfin Dursunoğlu, sonsuzluğa uğurlandı.

Sanat dünyasında yıllarca yaptığı şovlar ve canlandırdığı 'Huysuz Virjin' karakteriyle hafızalara kazınan usta sanatçı için, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Seyfioğlu'nun yeğeni Güliz Buyruk Bilen ile onun kızı Gizem Özköseoğlu aile adına cenazede taziyeleri kabul etti.

Ünlü sanatçının kadavra olma isteğinin ise vasiyetnamesinde yazılı olarak yer almadığı için yerine getirilmeyip usulünce defnedildiği açıklandı.

Tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bırakan ünlü sanatçının tabutunun üzerine 'Canım Dayımız' ile 'Türkan Saylan'ın çocukları sizi unutmayacak' yazılı çelenkler koyuldu.

Ailesi adına açıklama yapan Gizem Özköseoğlu, dayısı Seyfi Dursunoğlu'nun kadavra olma isteğinin yazılı olarak vasiyetnamede bulunmadığı için yerine getirilmediğini anlatıp şöyle konuştu:

"Kendisi kadavra olmayacak, bize hiç bir kurumdan talep de gelmedi. zaten kendisi malvarlığının hepsini bağışladı, örnek alınması gereken bir insan çok büyük bir kayıp kendisiyle gurur duyuyoruz. Bize bir şey bırakmaması bizi üzmedi biz zaten bunlardan haberdarız. Kesinlikle arkasındayız üzülecek hiçbir şeyimiz yok. Kendisine yakışanı yaptı herkese de örnek olmalı. Televizyonda böyle bir şeyden bahset bahsetmiş ancak vasiyetnamesinde böyle bir arzusunu dile getirmemiş, tam tersi cenaze ve defin işlemlerinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin tarafından yapılmasını vasiyet etmiş."

"Dolayısıyla burada arzusunu yazılı olarak dile getirmediği için bizlere düşen de İslam dininin gerektirdiği usulünce onu defnetmek olacaktır. Zaten bize herhangi bir kurumdan da kadavra için böyle bir talep gelmedi. Vasiyetname açılmadı bunun bir hukuki süreci var. Avukat tarafından bilgilendirildik. Her arzusunu gereği gibi yerine getiriyoruz"

Dursunoğlu ile 4 yıl önce vasiyetnamesi birlikte hazırladıklarını anlatan avukat Olcay vicdanı ise "Birkaç gün birlikte çalıştık vasiyetnameyi düzenledik. 4 yıl önceydi. 'bütün mal varlığımı Türkan Saylan gibi Çağdaş kadınlar kızlar yetiştiren bir insanın vakfı'na bırakmak istiyorum, aydınlık bir insanım' demişti. Aydınlık bir vakfa mal varlığımı bırakmak istiyorum' dedi. Vasiyetnamede 3-4 tane ana madde vardı. Evini ve 1 dönüm bahçesini Çağdaş yaşamı destekleme Vakfı'na bıraktı

"Evinin eşyalarını yeğeni Güliz Hanım'a bıraktı, evinin her tarafı perdeler dahil kendi el ürünüydü, çok esprili bir insandı. Sahne kıyafetlerini ve giysilerini ise Türker İnanoğlu vakfı'na bıraktı."

"Mal varlığı onun amacına isteğini doğrultusunda kullanılacaktır. Kadavra konusu vasiyetnamede yok. Biraz da parası vardı hem bizim vakfa hem de yanında çalışan yardımcılarına bıraktı" dedi.

Seyfi Dursunoğlu'nun cenazesine, sevenleri ve aile çevresinin dışında; sanat dünyasından Gülben Ergen, Deniz Seki, Armağan Çağlayan, Bora Gencer ile siyaset dünyasından Sezgin Tanrıkulu ile Canan Kaftancıoğlu katıldı.

Sanat dünyasının ünlü isimleri üzgün oldukları için açıklama yapamazken, Gülben Ergen, Seyfi Dursunoğlu'nun 1 adet gül bıraktıktan sonra gözyaşı döktü.

Sanatçının mirasını bırakacağını açıkladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı (ÇYDD) Ayşe Yüksel, Seyfi Dursunoğlu’nun sonsuzluğa uğurlamak üzere Zincirlikuyu Camisi’nde bir araya gelindiğini belirtti.

Yüksel, "Kıymetli sanatçımızın bütün mal varlığını ÇYDD'ye bağışladığını hem vasiyeti aracılığıyla hem de basındaki röportajlarından hepimiz biliyoruz. Derneğimize bu bağışı yaptığı için çok onurlu ve gururluyuz. Büyük de sorumluluk duygusu içindeyiz. Senelerce emek verdi. Onun nasıl çalıştığını, ne kadar çok uğraştığını, bütün kostümlerini kendisinin diktiğini, makyajını kendisinin yaptığını biliyoruz. O kadar çok alın teri var ki yaptıklarında, buna çok saygı duyuyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2020 01:49

İLGİLİ HABERLER