Asayiş
  • 11.8.2020 23:01

Seyir halindeki otobüs alev alev yandı, yolcular dehşeti anlattı

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy mevkiinde seyir halinde olan bir yolcu otobüsü bir anda alevlere teslim oldu. Otobüsteki 20 yolcu yangından kurtulurken, yolcular dehşet anlarını anlattı.

Diyarbakır’dan İstanbul'a yolcu taşıyan yolcu otobüsünün motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İçerisinde 19 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü alev alev yandı. Yolcular alev alev yanan otobüsten son anda kurtuldu.

Yangın, Çekmeköy'de Kuzey Marmara yolu Çamlık mevkiinde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'dan İstanbula yolcu taşıyan TEMSA marka yolcu otobüsünün motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin çoğalmasıyla yolcu otobüsü alev topuna döndü. Otobüste bulunan yolcular şoförün durumu fark etmesi üzerine yangından son anda kurtuldu.

Seyir Halindeki Otobüs Alev Alev Yandı, 19 Yolcu Son Anda Kurtuldu

Yangının erken fark edilmesi olası bir faciayı önledi. İhbar verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve acil servis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alev alev yanan yolcu otobüsüne müdahale ederken polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Acil servis ekipleri otobüsten kurtulan yolcular için hazır bekletildi. Kuzey Marmara yolunu kaplayan dumanlar trafikte kısa süreli kuyrukların yaşanmasına neden oldu.

Seyir Halindeki Otobüs Alev Alev Yandı, 19 Yolcu Son Anda Kurtuldu ...

Nişanlısını görmeye giden bir yolcu, “Arabadaydık bir anda böyle dumanlar yükseldi. Allah'tan şoför sakin bir şekilde park haline çekti. Biz indik araba patlamaya başladı. Alev alev yandı. Diyarbakır'dan geliyorum. Diyarbakır'da nişanlımı görmeye gitmiştim. Allah'tan verilmiş sadakamız varmış kimsenin başına gelmesin." dedi.

Öte yandan yangında ölen ya da yaralan olmazken yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi.

 

Yangın, Çekmeköy'de Kuzey Marmara yolu Çamlık mevkiinde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'dan İstanbul'a yolcu taşıyan TEMSA marka yolcu otobüsünün motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin çoğalmasıyla yolcu otobüsü alev topuna döndü. Otobüste bulunan yolcular şoförün durumu fark etmesi üzerine yangından son anda kurtuldu. Yanan otobüsün yolcuları ise o anları anlattı.

Alevlere teslim olan otobüsün muavini, “Araba seyir halindeyken duman çıktı. Araba alev aldı. Arabayı sağ çektik. 23 kişiydik” dedi.

Otobüsün yolcularından biri ise, “Nişanlımı görmeye gelmiştim. Birden bire dumanlar yükseldi arka taraftan. Allahtan süren arkadaşımız sakindi. Panik yapmadan aracı park etti. Park edince bizi dışarı çıkardılar. Alevler yükseldi, patlamaya başladı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor” dedi.
Olayı yaşayan bir diğer yolcu, “Yola çıktıktan iki saat sonra arabanın klimaları çalışmıyordu. Havalandırmaları da havalanmıyordu. Ön tarafa geldik orası serin diye. Baktık arkada yangın çıktı. Araba da hızlı geliyor. Şoförün soğukkanlı olması çok iyi oldu. Arabaya birden frene bassa takla da atardı. Birden büyük alev aldı arabanın arkasından muhtemelen” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2020 23:05

İLGİLİ HABERLER