Spor
  • 6.8.2009 04:18

SEYRANTEPE İHALESİ YİNE İPTAL...

Seyrantepe Spor Kompleksi için 3’üncü kez temmuzda ihaleye çıkan TOKİ, Siyah Kalem Mühendislik’ten gelen 64.7 milyon liralık idare payı teklifini “aşırı düşük” bulup iptal etti. Siyah Kalem’in İş Geliştirme Müdürü, “Karara saygılıyız” dedi. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da ihaleye daha güçlü girecekleri mesajı verdi.


GALATASARAY’ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe’deki stat projesi için yapılan 3’üncü ihale de iptal edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Siyah Kalem’den aldığı tek teklifi “aşırı düşük” buldu.

Eren Talu’dan yarım kalan işi tamamlamaya talip olan Siyah Kalem, TOKİ’ye de 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam gelir ödemeyi taahhüt etmişti. Siyah Kalem Mühendislik İş Geliştirme Müdürü İbrahim Çetin, “Bu TOKİ’nin kararına saygı duyuyoruz” dedi. TOKİ, yeni ihaleyi 21 Ağustos’ta gerçekleştireceğini duyurdu.

Şartlara bakacağız

Yeni ihale için de çalışmalar yapacaklarını dile getiren İbrahim Çetin, şöyle konuştu: “Şimdi önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirmeye bakacağız. Gerekli bilgileri toparlayıp şartnameyi en iyi şekilde inceleyeceğiz. Şartlar bizim için de uygun olursa ihaleye katılabiliriz.” Yeni ihaleye daha güçlü katılacaklarını belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Galatasaray camiası bu projede beni görmek istiyor. Bende elimden geleni yapıp onların verdiği destekle bu ihaleye daha güçlü gireceğim. Ben bu stadı yapmaya mecburum. Çünkü Ali Sami Yen Stadyumu’nun yanındaki likör fabrikasını da ben aldım. Şimdi daha güçlü bir şekilde ihalede yer alacağız. Ortaklarımızla ihale sonrası da bu proje üzerine çalışmaya devam etmiştik.”

Trabzon’u tutuyorum

Daha önce Beşiktaş Spor Kulübü için bir çok projeye imza attığını hatırlatan Yaşar Aşçıoğlu, şöyle konuştu: “Ben aslında Trabzonspor’u tutuyorum. Beşiktaş’ın tarihi projelerinden birine imza attım. Galatasaray için de böyle bir projede yer almak istiyorum. Hatta Fenerbahçe ve Trabzonspor için de bu tür projeler yapabilirim. Bundan önceki ihale sonrasında çok üzüldüm. Bu sefer üzülmeyi istemiyorum.”

TOKİ: Beklentimiz yeni firmaların katılması

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri, ihalenin iptaline ilişkin, “Burada bir firmadan teklif gelmesi önemli değil. Firma çok çok iyi bir teklif verseydi, kamunun çıkarlarını ve bu işin aciliyetini gözetip bu ihaleyi verebilirdik” dedi. Yetkililer, “Müteahhitler için şu imkan var: Burayı bir sene sabredip bitirebilirlerse, Ali Sami Yen’in, Mecidiyeköy’ün tapusunu alacaklar ve orada muazzam para kazanma imkanları var” mesajı verdi.
(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER